Tanggungjawab Seorang Muslim Terhadap al-Quran: Versi Doodle yang Comel

Published On 17/08/2011 | By cisdel | Comel, Trivia

Ramai yang sedia maklum hari ini 17 Ogos 2011 bersamaan 17 Ramadhan 1432H merupakan hari Nuzul al-Quran. Ia merupakan hari dimana al-Quran diturunkan kepada Nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Bersempena dengan itu. post hari ini kami ingin kongsikan antara tanggungjawab-tanggungjawab seorang muslim terhadap al-Quran versi doodle yang sangat comel. Doodle ini semua diambil daripada owhsomuslim.com.

tanggungjawab terhadap al-Quran

1) Beriman dan mempercayai al-Quran

Tanggungjawab terhadap al-quran

2) Membaca al-Quran

Tanggungjawab terhadap al-Quran - memahami isi kandungannya

Memahami isi kandungannya

Tanggungjawab terhadap al-quran -  mengamalkan apa yang terkandung di dalamnya

Mengamalkan apa yang terkandung di dalamnya

tanggungjawab terhadap al-Quran

Berkongsi dan menyebarkan apa yang terkandung dalam al-Quran

Sila rujuk sumber kami untuk melihat penerangan dan hadith serta ayat-ayat al-Quran yang menyokong point-point di atas ini. Selain itu anda juga boleh melihat banyak doodle comel yang menarik dan berinformasi tentang Islam di Owhsomuslim.com. Sekian Terima kasih. Memandangkan ini post yang agak sirius jadi lembu cisdel tak berani nak kacau :) kalau rindukan lembu cisdel sila layari 355 post yang lain atau tunggu esok ye :)

sumber: owhsomuslim.com

Kongsi Artikel

9 Responses to Tanggungjawab Seorang Muslim Terhadap al-Quran: Versi Doodle yang Comel

  1. Hayati says:

    comelnyee 😮

  2. lizz says:

    hahahahah!!terus teringat eny hoi!!!

    wei, ajar aku innity!!kahkahkahkah!! in-text aku tak jadi -..-

  3. lizz says:

    kahkahkah!!aku ingat kau memain hoi. hahaha!! alah, email tak boleh ke? DM cenonet lah word die.hahaha. ni kau kan ade gmail aku.ce ajar -..-

    • admin says:

      errr ape yang ko nak tau ek hahaha in-text tu je? add ym aku la errr cancel ym.. sembang kat chat fb jela haha

  4. Lembu cisdel tak baca Al-Quran pula? I missed Cisdel doodle. Hehehe 😀

  5. Tipah says:

    salam. Tipah nak share gambar yg last skali tuh bley x?

  6. titan says:

    pehh..hang ni memang suka benda-benda comel kann..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *