Projek Ramadhan: Koleksi Doodle yang Comel Sempena Bulan Ramadhan

Published On 14/08/2011 | By cisdel | Comel

Di Malaysia memang ada ramai doodler, doodlist, pendoodle yang berbakat. Sebelum ini kami pernah memperkenalkan sayadoodle yang banyak melukis doodle-doodle yang jiwang karat dan romantik katanya. Kali ini kami nak kongsikan satu projek oleh Satu Hari Satu Doodle (SHSD) << aku bagi nama sendiri SHSD tu hoho dah macam Girls Generation SNSD plak. Pojek doodle sempena bulan Ramadhan ini adalah berkaitan dengan amalan-amalan yang patut diamalkan sepanjang bulan Ramadhan yang mulia ini.

Ramadhan Doodle

30 Hari Doodle :)

Ramadhan Doodle - 1

Jom solat terawih :)

Ramadhan Doodle - 2

lewatkan sahur ~ tapi jangan lewat sangat sampai tak sempat hohoho

Ramadhan Doodle - 3

Solat berjemaah :)

Ramadhan Doodle - 4

jangan membazir bila pi bazar ramadhan :)

Ramadhan Doodle - 5

berbuka

Ramadhan Image - 6

Jangan banyak tido siang >.<

Ramadhan greeting - 7

Banyakkan berdoa

Ramadhan Doodle - 8

berubah kepada kebaikan :)

Ramadhan wish - 9

berubah kepada kebaikan jugak ye :)

Salam Ramadhan Doodle - 10

Banyakkan mengaji al-Quran :)

Ramadhan Doodle - 11

jom tadarus :)

Ramadhan Doodle - 12

hohoho siap ada checklist.. bagus :)

Ramadhan Doodle - 13

Berhenti sebelum kenyang.. kalau tak nanti boroi.. tak muat baju raya hohoho

Ramadhan Doodle - 14

kurangkan perbuatan lagho ~ errr cisdel.com tak lagho sangat kan? hoho

Doodle-doodle ini adalah projek berterusan sepanjang bulan Ramadhan oleh SHSD yang diusahakan oleh saudari milimilo. Ia mungkin juga sesuai dijadikan Ramadhan Greeting atau Ramadhan wishes untuk ditujukan pada rakan-rakan. Sila rujuk sumber kami dan like page SHSD di facebook untuk terus tengok projek Ramadhan ini setiap hari sampai habis dan banyak lagi doodle yang comel dan bermakna :)

cisdel gemukksumber: Satu Hari Satu Doodle, milimilo

Kongsi Artikel

10 Responses to Projek Ramadhan: Koleksi Doodle yang Comel Sempena Bulan Ramadhan

  1. mahizan says:

    Terbaikkk…^_^

  2. milimilo says:

    wahaha. SHSD pomboley. tak terfikir pun nak letak singkatan tu. haha. thanks lembu cisdel yg gemok. kikiki. XD

  3. Pingback: (Gambar) Doodle Sempena Ramadan Yang Sangat Comel | andyhowtt[dot]com

  4. akmalhilmi says:

    lagilagi
    hikhik

  5. Mr.Bintang says:

    cisdel kantoi x pose.. :lol_ee:

  6. FaezNorzie says:

    mkin gemok mkin bgs lmbu cisdel tu… rya nnti leh bkin rendang… yum²!!!

  7. Ramai yg buat doodel Ramadan kali ni. Cisdel ni terlebih berbuka dgn sahur gamaknya… :rasberry_ee:

  8. kad hari raya takde? hehehe. btw sy nak amek satu doodle ni buleh? 😛

    • admin says:

      errr sila pi kat fan page Satu hari Satu Doodle tu ye. lepas tu mintak kebenaran tuan dia ye.. kami kongsi je kat sini, tak layak nak bagi kebenaran hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *