Dinding Muzium yang Dipenuhi dengan Duit $100,000 USD

Published On 12/08/2011 | By cisdel | Senibina Menarik

Ada macam-macam muzium dekat dunia ni; Muzium mainan ada, muzium samudera ada, muzium setem ada, muzium duit pon ada haha. Tapi kali ini kami nak kongsikan gambar muzium yang dinding dia dipenuhi dengan duit $1USD sampai mencecah $100, 000 haha. Ia adalah sebuah bilik di Muzium Guggenheim dan memang ada duit je kat dinding bilik tu, benda lain semua takde. Bilik tu adalah sebagai penghargaan kepada seorang artis, Hans-Peter_Feldmann yang telah banyak berjasa dalam bidang seni kontemporari. Nak tengok macam mana rupa bilik yang dipenuhi dengan duit? hahaha

duit penuh satu bilik 1

pergh seronok tengok duit ye bang hahaha

duit penuh satu bilik 2

tiang dia pon dipenuhi duit beb

duit penuh satu bilik 3

duit... duitt.. duitttt

duit penuh satu bilik 4

dah masuk ni memang susah la nak keluar hahaha

duit penuh satu bilik 5

eleh main sorok2 plak.. ingat orang tak tau ape dia nak buat

duit penuh satu bilik 6

ok tak nampak cantik pon dari dekat.. hahaha sape kisah janji duit tuuu

duit penuh satu bilik 7

aku syak dia tengah kira duit tu ada berapa banyak haha

duit penuh satu bilik 8

money, money, money, money, money, money

bilik penuh dengan duit 9

rami orang masuk nak tengok duit.. nak masuk kena bayar duit, haha siapa yang untung?

13 hari diperlukan oleh para perkerja untuk pin semua duit ini ke dinding. Ruang yang terlalu besar diperlukan untuk memuatkan semua duit ini sehingga ada duit yang bertindih pada satu dinding. Macam best je kan? hahaha rasa macam nak letak di bilik sendiri je confirm tak tahan lama kejap je dah lesap.

cisdel pecahkan tabungsumber: thisblogrules

Kongsi Artikel

12 Responses to Dinding Muzium yang Dipenuhi dengan Duit $100,000 USD

  1. Dalam banyak2 pengunjung takde ke yang panjang tangan, ambil 2-3 keping ke…

  2. test test.

    aku rasa dia nak tunjuk.. duit tu tak de nilai. kahkahkah. main tampal2 je. lain la tampal emas ke kan

    • admin says:

      aku rasa dia more to pelaburan, dia letak duit untuk tatapan orang ramai.. dan orang akan bayar untuk tengok duit tu hahaha

  3. Mr.Bintang says:

    kat atas siling x lekat plak.. hohohoho…

  4. serol says:

    duit syiling tak lekat jugak ke? hehe

  5. fathiah says:

    gambar pertama tuh… die tiup duwet tuh nk tgk the other side of the money….

  6. muzium paling gedik pernah tgk.bapak rr kerek :vampire_ee:

  7. mak jemah says:

    kalau try buat kat umah sendiri, cepat aje clean & clear je.. hehe

  8. Pingback: Dinding Muzium yang Dipenuhi dengan Duit $100,000 USD | cisdel.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *