Bila Syarikat Terkemuka Bertukar Logo dengan Pesaingnya

Published On 29/07/2011 | By cisdel | Menarik

Logo merupakan sesuatu benda yang sangat penting dan mencerminkan identiti sesebuah syarikat. Dengan menggunakan logo sahaja telah mampu untuk membuatkan kita mengenal pasti sesebuah jenama atau syarikat. Post kali ini kami ingin kongsikan bila syarikat main tukar-tukar logo dengan pesaing mereka. Sangat unik dan memang nampak janggal sedikit hohoho.

logo syarikat yang cool 1

cocal cola dan pepsi bertukar

logo syarikat yang cool 2

facebook dan twitter bertukar! haha

logo syarikat yang cool 3

Fedex dan UPS

logo syarikat yang cool 5

Dominoes Pizza jadi Pizza Hut

logo syarikat yang cool 6
logo syarikat yang cool 7

nike + puma hahah

logo syarikat yang cool 8

reddit dan digg

logo syarikat yang cool 9

Best Buy dan Wal Mart

logo syarikat yang cool 10

Master Card dan Visa

logo syarikat yang cool 11

Netflix dan Hulu site untuk tengok tv/movie online

logo syarikat yang cool 12

android dan apple hahaha ok comel :)

logo syarikat yang cool 13

google versi yahoo hahaha

logo syarikat yang cool 14

nikon dan canon

logo syarikat yang cool 15

Audi dan BMW

Logo syarikat yang cool 16

gtalk dan skype :)

Logo syarikat yang cool 17

ferrari dan ford haha

Semua logo-logo ini ada dalam projek ‘Brand Reversion’ milik artis bernama Graham Smith. Projek ni berterusan dan ada banyak lagi-logo-logo yang dia dah gabungkan. Macam biasa kalau nak tengok lebih banyak logo lagi sila la rujuk sumber kami ye :)

cisdel puma logosumber: toxel, Graham Smith

Kongsi Artikel

15 Responses to Bila Syarikat Terkemuka Bertukar Logo dengan Pesaingnya

  1. razis says:

    menarik entry ini. ini kalau bertukar logo. kalau bergabung pulak macam mana bro?

  2. Bila Cisdel nak jadi Puma,
    Puma pun jadi HAIRAN :grin2_ee:

  3. zaryl says:

    haha adoi yg lembu cisdel jadi puma tak tahan tu weh hahaha

  4. seksi gile potongan badan lembu cisdel. hehe. nice post btw

  5. hans says:

    :lol_ee:
    hahahahaha!!tak bleh blah tengok lembu cisdel ni!!

  6. fina fento says:

    amboi. seksinya cisdelll..tang kepala ja mantain haha

  7. aizuddin says:

    cisdel dgn topo bergabung xde eh? :kiss_ee:

  8. Mr.Bintang says:

    paling cun logo cisdel.. hahaha..

  9. afiq says:

    Wah, menarik…
    Memang tak terpikir langsung…
    kreatif la orang yg buat tu…
    yang Yahoo jd Google tu tak leh blah..hahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *