Aksesori Basikal yang Sangat Kreatif dan Praktikal

Published On 19/07/2011 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Basikal adalah salah sebuah kenderaan yang menjimatkan dan sangat popular pada masa kini. Sebelum ini kami pernah kongsikan gambar-gambar tempat letak basikal yang sangat unik dan kreatif. Post kali ini kami ingin kongsikan pula koleksi aksesori basikal yang kreatif dan sangat praktikal kepada semua penunggang.

aksesori basikal yang kreatif 1

Frame Bag - sesuai dengan kebanyakan jenis basikal. boleh memuatkan laptop dll

aksesori basikal yang kreatif 2

Bottle Clip - untuk gantung botol pada basikal

aksesori basikal yang kreatif 3

iPhone Bike Mount - sesuai utk mereka-mereka yang ada iPhone

aksesori basikal yang kreatif 4

Book Mount - kepada ulat-ulat buku ini sangat sesuai

aksesori basikal yang kreatif 5

Coffee Cup Holder

aksesori basikal yang kreatif 6

Bike Cargo Trailer: ok ini best boleh bawak beg besar2 belakang basikal

aksesori basikal yang kreatif 7

Air Pump Bike Light- 2 dalam 1, pam basikal dan lempu suluh yang cool :)

aksesori basikal yang kreatif 8

Bike Potter - bakul besi yang sangat cool

aksesori basikal yang kreatif 9

Wooden Handle - kegunaan dia? err untuk suka-suka je kot

aksesori basikal yang kreatif 10

iPod Speaker - hohoh nice mounted speaker pada basikal

aksesori basikal yang kreatif 11

Umbrella Mount: boleh mengurangkan kesan hujan kepada anda :)

aksesori basikal yang kreatif 12

Wheel Display System - OK ini sangat nice dan cantik

aksesori basikal yang kreatif 13

Handle Bar Camera Mount - boleh snap gambar sambil bawak basikal

aksesori basikal yang kreatif 14

Bicycle Pants - Levi's ni.. hohoho kelebihan dia? boleh letak lock basikal

aksesori basikal yang kreatif 15

Suction Cup Bike Rack - boleh melekatkan basikal anda pada mana-mana kenderaan

Menarikkan aksesori tu semua? hohoho tapi jangan la teruja sangat pada aksesori tu semua sampai terleka masa di jalan raya. Berhati-hati di jalan raya, anda mampu mengubahnya hohoh :)

cisde mounted bikesumber: toxel

Kongsi Artikel

6 Responses to Aksesori Basikal yang Sangat Kreatif dan Praktikal

  1. Sebenarnya aksesori Book Mount sangatlah berbahaya walaupun kepada ulat buku sendiri! Asyik membaca sampai boleh terlanggar benda/orang lain…hehehe :grin2_ee:

  2. btol tu. book mount tu agak bahaya. tp yg last skali tu cool. yg beg blkg basikal tu pernah jumpa time kt oversea. mmg byk pakai cmtu 😉

  3. Orang Akaun says:

    wooden handle tuh lawa pulak aku tengok

  4. TheSharkox says:

    Kalau tayar ada LED tu agak2 masuk malaysia berapa tokey kedai nak jual? budak2 fixie mesti nak pasang nnti..boleh fixie malam2..hahaha

  5. Xavi De says:

    yang rim tu mmg cun habis…. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *