Contoh Pembungkusan Produk yang Pintar dan Sangat Kreatif

Published On 17/07/2011 | By cisdel | Iklan Menarik

Pembungkusan atau packaging adalah salah satu cara yang sangat berkesan untuk menarik minat pembeli membeli produk anda. Bungkusan yang unik dan lebih menonjol dapat meningkatkan lagi jualan produk berkenaan. Post kali ini kami ingin kongsikan beberapa contoh bungkusan produk yang sangat kreatif dan pintar.

Pembungkusan Pintar 1

Peelable Bottle - hohoho kupas botol nampak la jenama

Pembungkusan Pintar 2

Nobilin Pills Packaging - semart woo bungkusan pil ni haha

Kleenex Packaging

Ini kotak tisu Kleenex

Blood Bag Energy Drink

errr ini adalah minuman tenaga

Yarn Packaging

Ini adalah benang hahaha smart~

Laundry Detergent Box

Ini adalah serbuk pencuci daripada Korea Selatan hohoho

BREAK FAST Packaging

ini adalah bijirin sarapan oat berjenama breakfast

Butter Packaging

bungkusan mentaga.. hohoo siap ada pisau tu

Cookie Packaging

ini adalah biskut hahaha

Skinny Jeans Packaging

paket seluar jean hahaha

Milk Packaging

ini bungkusan susu haha

Spaghetti Packaging

spegeti

Rubber Band Packaging

ini nama dia getah haha

Salami CD Packaging

Salami CD Packaging

Shoelace Box

Shoelace Box

Kreatifkan packaging ni semua, mungkin boleh dijadikan untuk rujukan kalau nak buat produk sendiri nanti. Diulangi, rujukan ye bukan tiru bulat-bulat ye :)

cisdel bungkusansumber: toxel

Kongsi Artikel

14 Responses to Contoh Pembungkusan Produk yang Pintar dan Sangat Kreatif

  1. plg smart bungkusan jeans dgn mentega ada pisau tu. mentega ngan pisau tu sgt2 praktikal. genius! 😮

  2. Aiman says:

    yg biskut tu smart! haha… kretip benar~

  3. Twit N View says:

    bungkusan yg praktikal dan menarik…

  4. zool says:

    Memang stylo tu

  5. Mr.Bintang says:

    daripada korea selatan? err.. dari je kot.. 😛

  6. sue says:

    serius kreatif.. tpi tk snggup minum air yg bekas darah tu.. huhu

  7. sarip says:

    ブラックメロンパン=black melon pan.
    rase2 pan tu mksd ye roti.. ermmm

    • admin says:

      ooo okok terima kasih.. hehehe sumber dia tulis biskut kami memang tak tau la bahasa jepun ni hehehe. Terima kasih sekali lagi :grin2_ee:

  8. adaape says:

    mmg terbaik r.. :)

  9. Pingback: Koleksi Bungkusan Makanan Retro yang Sangat Cool | cisdel.com

  10. ain says:

    yang kotak kasut tu cantik

  11. Amirez says:

    pergh. semuanya kreatif. tak terjangkau akal. suka dengan packaging jeans dengan biskut macam rambut afro tu haha

  12. seroja says:

    ada tak packaging yang kreatif bagi membungkus pes makanan yang berminyak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *