Gambar Superhero Versi Gaya Lukisan Picasso

Published On 02/07/2011 | By cisdel | Menarik

Kepada yang tak kenal, Picasso atau Pablo Picasso adalah seorang pelukis yang sangat terkenal dengan lukisan abstrak dan pelik. Walaupun demikian, bagi orang-orang yang tahu menilai seni hasil karya beliau sangat dikagumi. Post kali ini kami ingin kongsikan gambar superhero yang dilukis semula dengan gaya lukisan Picasso.

superhero versi Picasso 1

Captain America

superhero versi Picasso 2

Wolverine

superhero versi Picasso 3

The Flash

superhero versi Picasso 4

Dr. Manhattan

superhero versi Picasso 5

Spiderman

superhero versi Picasso 6

Batman

superhero versi Picasso 7

Iron Man

superhero versi Picasso 8

Superman

superhero versi Picasso 9

Thor

Hahaha macam mana nice tak? Semua gambar ini dilukis oleh artis yang bernama Mike Esparza dan bukannya Pablo Picasso hohoho

cisdel picasso

Kongsi Artikel

6 Responses to Gambar Superhero Versi Gaya Lukisan Picasso

  1. Mr.Bintang says:

    wehhh.. superman tu aku tngk smpai tergeliat biji mata aku.. hahahaha..

  2. haru says:

    haha buruknyee…

    tp biasela kalo org dah mati, segala hasil seni seseorg tu akan naek mendadak 😀

  3. mimoxx says:

    tu bkn silver surfer la bro. tu dr manhattan dari komik n filem watchmen.=) 8)

    • admin says:

      yaaa tepat sekali hahaha aku pon was-was masa nak tulis silver surfer tu sebab ada tatu kat kepala dia haha tapi tak ingat ape nama dia. terima kasih bro :)

  4. Orang Akaun says:

    kehkehkeh..cam cacat ja aku tengok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *