Antara Keperluan dan Kehendak

Published On 15/06/2011 | By cisdel | Menarik

Ramai yang tahu keperluan dan kehendak tu dua perkara yang berbeza, dan ramai juga yang lebih cenderung ke arah kehendak berbanding dengan keperluan. Post kali ini kami ingin kongsikan projek “Need to want less” yang mungkin dapat memberi kesedaran antara keperluan dan kehendak :)

keperluan atau kehendak 1

need to want less

keperluan atau kehendak 2

Need Hard

keperluan atau kehendak 3

If it still plays, it stays

keperluan atau kehendak 4

trying is tiring

keperluan atau kehendak 5

yang ini aku tak faham sangat =.="

keperluan atau kehendak 6

iphone or phone?

keperluan atau kehendak 7

face a book people

keperluan atau kehendak 8

duit

keperluan atau kehendak 9

keperluan makanan

keperluan atau kehendak 10

keperluan air

keperluan atau kehendak 11

goodbye money or hello charlie

keperluan atau kehendak 12

patience is not my virtue

keperluan atau kehendak 13

bersyukurlah :)

keperluan atau kehendak 14

grow green

keperluan atau kehendak 16

eat more fruit and vege

keperluan atau kehendak 17

decay of pocket book

keperluan atau kehendak 18

all work and no play

keperluan atau kehendak 19

macam best plak waffle dia tu

keperluan atau kehendak 20

get around

Cuba selami dan fahami betul-betul gambar-gambar yang telah dipaparkan. Tak salah kalau nak ikut kehendak tapi ikut la berdasarkan kemampuan ye. Ukur baju di badan sendiri. renung-renungkan dan selamat beramal :)

cisdel makan burgersumber: mediadump, Need to want less

Kongsi Artikel

9 Responses to Antara Keperluan dan Kehendak

  1. tak banyak yg saya bley pahamkan daripada perbezaan need ngan want di atas. tp yg plg best pastinya phone dan iphone tu :)

  2. May Maisarah says:

    Wow?menarik2…. Tapi biasalah kan manusia… Kadang2 terlalu taksub dengan sesuatu tanpa nak fikir yang diri sendiri mampu ke tak… Tepuk dada tanya iman. :)

  3. ARA says:

    face a book.. lalalal tpi facebook lagi seronok kot.. 😛

  4. fina fento says:

    Zaman sekarang ni kehendak melebihi keperluan..

  5. Sumijelly says:

    banyak tersurat dan tersirat…….

    tp rasanya kehendak melebihi dr keperluan dh sekarang nie…..huhuhu

  6. titan says:

    hoho..mana ko dapat nih haa… :hmm2_ee:

  7. Mr Rileks says:

    hot dog & dog tu best… hahaha… :snake_ee:

  8. Bhaihaqi says:

    hahahaa~~ lol ~~ , mahu 1 gelas air mineral jee~~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *