Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

Published On 10/06/2011 | By cisdel | Menarik

Selain daripada manusia dan kenderaan, ada banyak lagi haiwan-haiwan lain yang turut sama menggunakan jalan raya. Yela haiwan-haiwan ni semua tau jugak pergi kerja pagi-pagi balik petang-petang. Post kali ini kami ingin kongsikan gambar haiwan-haiwan comel melintas jalan hehehe.

gambar haiwan melintas jalan 1

anak ayam melintas

gambar haiwan melintas jalan 2

err ni kura-kura ke haha jangan tiru aksi ini. tutup mata atas jalan =.="

gambar haiwan melintas jalan 3

pandang kanan, kiri, pastu kanan balik. baru melintas :)

gambar haiwan melintas jalan 4

ini nama dia llama

gambar haiwan melintas jalan 5

unta melintas hohoho confirm takde kat Malaysia ni

gambar haiwan melintas jalan 6

anak rusa nani baru lintas jalan, apa salah kami lalu atas jalan =.=" haha

gambar haiwan melintas jalan 7

kambing biri-biri lintas jalan

gambar haiwan melintas jalan 8

tupai melintas

gambar haiwan melintas jalan 9

err binatang ape ni

gambar haiwan melintas jalan 10

ini nama dia yak

gambar haiwan melintas jalan 11

hahahaha zirafah ni comel >.<

gambar haiwan melintas jalan 12

burung kasawari

gambar haiwan melintas jalan 13

ok ini sesuatu yang kita nak elakkan =.="

gambar haiwan melintas jalan 14

anak angsa pulang petang

gambar haiwan melintas jalan 15

binatang errr ape ntah lintas jalan hohoho

gambar haiwan melintas jalan 16

unta melintas wooiii

gambar haiwan melintas jalan 17

hohoo comel badak ni :)

gambar haiwan melintas jalan 18

awek cun melintas :)

gambar haiwan melintas jalan 19

cantik la rusa ni

gambar haiwan melintas jalan 20

perghh ular.. naya je

Hohoho kalau jumpa anak rusa nani melintas ke comel la jugak best nak ambil gambar. Kalau jumpa singa ke ular ke pergh memang lari tak sukup tanah la.

cisdel jaga melintassumber: barnorama

Kongsi Artikel

4 Responses to Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

  1. kalau lintas waktu siang ok lg. kalau lintas waktu malam, pastikan semua binatang tu pakai jaket keselamatan yg berkilau tu :tongue_laugh_ee:

  2. Salam..

    huhu.. Gambar ke-13, itik atau angsa ye? Macam itik je..

    I like rhino!! fuhh…. tengok pun dah seram dengan kekuatannya. :)

    Nice entry.

    p/s: Jalan raya di kampung saya,membuktikan banyak haiwan yang failed melintas. Sebabnya, banyak mangsa(haiwan) mati di jalan yang lurus. Sedihnya, sebab mereka mati sia-sia tanpa berjasa pada tuannya.Atau mereka rela mati di jalan daripada mati di kuali/periuk.

  3. adledash says:

    salam..

    rasanya yang “binatang ape ye ni” kat salji tu…kancil kot..rasanya la..

  4. usui says:

    aku rasa yg mcm rusa tp bulu pjg mcm yak tuu moose… ada sikit seiras dgn reindeer mcm sven… dalam cerita frozen hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *