Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

Published On 10/06/2011 | By cisdel | Menarik

Selain daripada manusia dan kenderaan, ada banyak lagi haiwan-haiwan lain yang turut sama menggunakan jalan raya. Yela haiwan-haiwan ni semua tau jugak pergi kerja pagi-pagi balik petang-petang. Post kali ini kami ingin kongsikan gambar haiwan-haiwan comel melintas jalan hehehe.

011 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

anak ayam melintas

021 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

err ni kura-kura ke haha jangan tiru aksi ini. tutup mata atas jalan =.="

031 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

pandang kanan, kiri, pastu kanan balik. baru melintas :)

041 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

ini nama dia llama

051 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

unta melintas hohoho confirm takde kat Malaysia ni

061 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

anak rusa nani baru lintas jalan, apa salah kami lalu atas jalan =.=" haha

071 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

kambing biri-biri lintas jalan

081 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

tupai melintas

091 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

err binatang ape ni

101 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

ini nama dia yak

111 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

hahahaha zirafah ni comel >.<

121 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

burung kasawari

131 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

ok ini sesuatu yang kita nak elakkan =.="

141 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

anak angsa pulang petang

151 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

binatang errr ape ntah lintas jalan hohoho

16 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

unta melintas wooiii

17 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

hohoo comel badak ni :)

18 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

awek cun melintas :)

19 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

cantik la rusa ni

20 Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

perghh ular.. naya je

Hohoho kalau jumpa anak rusa nani melintas ke comel la jugak best nak ambil gambar. Kalau jumpa singa ke ular ke pergh memang lari tak sukup tanah la.

cisdel jaga melintas Gambar Haiwan Comel Melintas Jalansumber: barnorama

Kongsi Artikel

4 Responses to Gambar Haiwan Comel Melintas Jalan

  1. kalau lintas waktu siang ok lg. kalau lintas waktu malam, pastikan semua binatang tu pakai jaket keselamatan yg berkilau tu :tongue_laugh_ee:

  2. Salam..

    huhu.. Gambar ke-13, itik atau angsa ye? Macam itik je..

    I like rhino!! fuhh…. tengok pun dah seram dengan kekuatannya. :)

    Nice entry.

    p/s: Jalan raya di kampung saya,membuktikan banyak haiwan yang failed melintas. Sebabnya, banyak mangsa(haiwan) mati di jalan yang lurus. Sedihnya, sebab mereka mati sia-sia tanpa berjasa pada tuannya.Atau mereka rela mati di jalan daripada mati di kuali/periuk.

  3. adledash says:

    salam..

    rasanya yang “binatang ape ye ni” kat salji tu…kancil kot..rasanya la..

  4. usui says:

    aku rasa yg mcm rusa tp bulu pjg mcm yak tuu moose… ada sikit seiras dgn reindeer mcm sven… dalam cerita frozen hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>