Alatan yang Digunakan Oleh Doktor Gigi Pada Zaman Dahulu

Published On 18/05/2011 | By cisdel | Trivia

Ramai di antara kita yang tak suka dan takut untuk berjumpa dengan doktor gigi. Mungkin sebab alatan yang digunakan agak menakutkan dan menyakitkan. Tetapi selepas anda melihat alatan yang digunakan oleh doktor gigi pada zaman dahulu ini, anda akan berasa sangat bersyukur kita semua hidup pada zaman yang agak maju ini.

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 1

alat no 1

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 2

alat no 2

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 3

alat no 3

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 4

alat no 4

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 5

alat no 5

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 6

alat no 6

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 7

alat no 7

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 8

alat no 8

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 9

alat cabut gigi no 9

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 10

alat cabut gigi no 10

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 11

alat no 11

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 12

alat no 12

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 13

alat no 13

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 14

alat no 14

alatan doktor gigi pada zaman dahulu 15

alat no 15

Hehehe macam mana? scary tak? rasa bersyukur? sengaja kami tak letakkan description pada gambar biar korang bayangkan sendiri macam mana nak guna alatan ni semua hehehe

cisdel gigi besar
sumber: yurock

Kongsi Artikel

16 Responses to Alatan yang Digunakan Oleh Doktor Gigi Pada Zaman Dahulu

  1. ah bees says:

    scary giler…skrg nie pon takut nk jmpa dr gigi..hahaha 😛 😛

  2. Firdaus says:

    seriusly sangat ngeri dan menakutkan

  3. fz says:

    ni nak cabut gigi dinosour ke apa ntah

  4. Ngilu gigi saya tengok peralatan ni semua. 😯

  5. Anarm says:

    aku tak takut pon jumpa doktor gigi.. bleh kata hari2 aku jumpa doktor gigi.. selalu jumpa dia kat kedai makan time lunch.. hahaha.. :snake_ee:

  6. Orang Akaun says:

    gila..kalau camtuh aku lagi sanggup tahan sakit daripada jumpa dentist..scary oh

  7. fina fento says:

    ngerinyaa…mulut takleh bukak time tengok :shuteye_ee:

  8. adledash says:

    Salam…

    doc skg mane pkai alat2 tu..aku penah cabut gigi..bes je..heee…sbb time cabut gigi tu aku dimanjakan oleh doc tersebut…ngeeee…

    tak takot ponnn..hhahaha~

  9. meremang bulu roma aku tengok tool2 tu.. :grrr_ee:

  10. sayacomel says:

    ohh..ngerinya kalau guna yang nih.. 😯

  11. no7 memang power…

  12. Wan Perlis says:

    ni untuk gigi ke nak memahat rumah?hahha

  13. tulip says:

    sadisnyew…kalo nk tau org dulu2 ada yg kumur guna air kencing sb nk jg gigi..ayah aku cter..tp dia xwat lar..hahah.. :lol_ee:

  14. izzwanie says:

    klau guna tool no.5,6 dan 7 untuk baiki kete besh jgak kan???

  15. kakachan says:

    aduhh.. meremang tengkok aku.
    tapi lepaih tengok gigi cisdel, dah lega sket. =B

Leave a Reply to Orang Akaun Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *