Perkhidmatan Pos Surat Paling Kecil di Dunia

Published On 17/05/2011 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Walaupun teknologi dah maju sekarang ini dengan adanya email, sms, mms dan sebagainya tapi perkhidmatan pos masih lagi sangat penting dan diperlukan. Terasa lebih bermakna kalau dapat kad atau surat yang dipos berbanding email atau mms. Post kali ini kami ingin kongsikan perkhidmatan pos surat paling kecil dan cool sekali di dunia.

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 1

siap ada seal lagi

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 2

ada surat, kad dan juga parcel

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 3

bersemangat waja tu dia buat surat

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 4

cuba teka ada berapa banyak surat dalam ni

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 5

kalau nak baca sila pakai kanta hehehe

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 6

ini saiz di jika dibandingkan dengan tapak tangan anda

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 7

versi kad pula

perkhidmatan pos surat paling kecil di dunia 7

world's smallest postal service

Macam man cool bukan? boleh dijadikan sebagai hadiah yang sangat bermakna. hehe kalau nak tau lebih lanjut sila layari sumber kami

cisdel pos surat

sumber: Wolrd’s smallest postal service, toxel

Kongsi Artikel

14 Responses to Perkhidmatan Pos Surat Paling Kecil di Dunia

  1. wuucin says:

    nk tye! boleh ke cisdel menulis? lalalallalla :tongue_laugh_ee:

  2. mak ai, nak tulis apa kalau besar ni je? 143 dah. :tongue_laugh_ee:

  3. ecah says:

    fuyoooooo hehehe

  4. Ini mmg tak masuk akal…hehe…kalau nak baca surat je kena pakai kanta…rabun lama-lama hehhe

  5. KA™ says:

    😯 keciknya, but nice lah! nampk cool…. :smirk2_ee:

  6. mak aih.. kecilnya sampul surat tu.. ni kat malaysia memang tak sampai nye.. tak ikut standard ..bak kata posmen

  7. Mr.Bintang says:

    agak2.. bape size font yg digunakan? 8? 10? hehehehe..

  8. adledash says:

    Salam

    klau hantar ni kompem pos opis kompius nk buh setem bape. huu..

  9. sayacomel says:

    erkkk..memang menyusahkan kepala otak. haha.. :snake_ee:

  10. mata lebama says:

    cisdale ni best laa…saya dah lama baca blog cisdel b4 sy blogging lagi..info yang comel!!
    dah follow awak,senang2 singgah la blog saya kalau sudi:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *