Gambaran Tahun 2000 Oleh Mereka yang Hidup Pada Tahun 1910

Published On 15/05/2011 | By cisdel | Menarik

Masa kita kecil dulu pon kita selalu bayangkan menjelang tahun 2000-2020 negara kita akan jadi sangat maju, ada kereta terbang dan sebagainya. Itu gambaran kita pada tahun 90an, rasanya macam mana gambaran tahun 2000 oleh mereka yang hidup pada 1910. Adakah sama gambaran mereka dengan apa yang dah berlaku?

gambaran masa depan 1

keretapi masa depan :)

gambaran masa depan 2

mesin je yang buat semua pembinaan

gambaran masa depan 3

kasut masa depan hohoho

gambaran masa depan 4

yang ini aku tak faham =.="

gambaran masa depan 5

gunting rambut pon automatik je hohoho

gambaran masa depan 6

Robot tukang mekup

gambaran masa depan 7

yang ini pon aku tak nampak apa gambaran mereka

gambaran masa depan 8

basikal masa depan

gambaran masa depan 9

hahaha buku semua dimusnahkan..

gambaran masa depan 10

tengok wayang ke web confrence ni?

gambaran masa depan 11

ape ini?

gambaran masa depan 12

kereta perang masa depan

gambaran masa depan 13

ni rawatan terapi ke ape? hahaha

gambaran masa depan 14

hohoho kuda dah pupus.. kanak-kanak akan excited dapat tengok kuda

gambaran masa depan 15

gambaran biasa je ni rasanya

gambaran masa depan 16

mesin jahit automatik hahaha

gambaran masa depan 17

kapal yang boleh terbang hohoho

gambaran masa depan 18

kenderaan terbang hohoho

gambaran masa depan 19

semua kenderaan terbang je

gambaran masa depan 20

kalap terbang langgar kapal?

gambaran masa depan 21

polis trafik terbang

gambaran masa depan 22

rumah api untuk guide orang-orang terbang hohoho

gambaran masa depan 23

driver through hahaha err fly through

Rasanya berapa banyak gambaran tu semua yang menjadi realiti? haha walaupun tak banyak yang sama tapi sekurang-kurangnya ada banyak kemajuan berbanding 1910 dahulu :)

cisdel kereta lembu terbangsumber: smilepanic

Kongsi Artikel

33 Responses to Gambaran Tahun 2000 Oleh Mereka yang Hidup Pada Tahun 1910

  1. nadhirah says:

    smart~ 😛

  2. wazy says:

    Kereta lembu cisdel tu lagi smart
    hehe 8)

  3. fina fento says:

    Haha..tak tercapai dek akal apa yg akan berlaku di masa depan 😛

  4. ecah says:

    hahaha eaaa sume pn nk terbang je kan.. xgayat ke kui kui kui

  5. sally yatiey says:

    Wah best jugak tu kalau kenderaan dapat terbang . HAHA :lol_ee:

  6. belalang says:

    time2 tahun 90’an dulu, klu sebut jer tahun 2000 rase mcm cool giler.padahal sama je pun…hahaha

  7. emet says:

    8) Waktu tu diorang tak terfikir pun manusia boleh sampai ke orbit bumi… Selain, tak terbayang pun mengenai komunikasi yang ada sekarang. Waktu tu lebih kepada pengangkutan dan mesin untuk memudahkan kerja manusia.

  8. hazwan says:

    macam xde harapan je nk tgk kereta terbang bersimpang siur kat atas langit haha

  9. Kita pun tak terbayang apa yang orang 1910 bayangkan pasal kita.

    Pasal buku tu dia tak dimusnahkan, dimasukkan dalam mesin kemudian tukar dalam bentuk audio. Audio book 😉

  10. hahaa. sekarang kemajuan taklah secepat yang disangka.

  11. adledash says:

    salam…

    aku slalu bayang ade traffic udara..tp aku rasa mcm takut sebab klau minyak abes ke, atau ape2 rusak ke, kompem jatuh hempap pape kt bawah..hahaha..so, aku cuma bygkan ade robot je..mcm robot Honda tu..

  12. Nad says:

    HAHAHA 😀 Kelakar la semua gambaran mereka nie

  13. I am speechless…yg xboleh tahan tu, they designs are still the same, just the ideas are a bit different.

  14. fz says:

    haha. urban urban

  15. zai says:

    kereta lembu tak tahan tu..haha :grin2_ee:

    eh, rasa nya takda satu pun jadi reality? O.o rasa ja laa

  16. matyo says:

    ok lah tu…
    cuma mereka tak fikir out of box.
    ada ke patut kapal terbang pakai rumah api.
    mmg klakar..

  17. wuucin says:

    cisdel berat! :tongue_laugh_ee: hahahahha

  18. Messi says:

    actually, tanpa idea awal dari diorang camni, kita tak akan sampai ke tahap dimana kita berada sekarang.. gotta say that diorang dah thinking way out of the box already.. kita semua melihat dengan perspektif yang berbeza.. so, its up to the next generations to fulfill apa yang diorang gambarkan..

  19. ak faham!!
    pix no.4 tu = zmn akn datang, pekerjaan ala-ala org gaji x semestinya perempuan.lelaki pun boleh
    (zmn skrng pun dh ada)

    pix no 15 = zmn akn datang dh x guna arang nk panaskan rumah waktu musim sejuk

    pix no. 20 = statement ko x ley blah.sah sah la kapal terbang tu selamatkan kapal yg hampir karam.
    (idea yg ni dh direalisasikan tp bkn kapal terbang.heli jer)

  20. Radzi says:

    Kereta terbang dah ada sekarang ni cuma belum masuk pasaran lagi, kemungkinan dlm 2012 ni… pemamdu mesti ada lesen juruterbang. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *