Koleksi Gambar Burung Merpati yang Champion Punya

Published On 28/04/2011 | By cisdel | Alam, Lawak

Baru-baru ini National Pigeon Association, US (NPA) ada menganjurkan pencarian Burung Merpati Tahunan Terbaik Tahun 2010. Sebanyak 3,721 ekor burung bertanding mewakili 26 baka. Berikut adalah antara burung merpati yang menjadi juara. Nak tau kenapa mereka juara? haha sila tengok sampai habis dan anda akan tahu kenapa.

Indian-Fantail-Rick-Schlais

1) Indian Fantail by Rick Schlais (pergh tengok ekor diaaa)

Holly-Cropper-Larry-Jolly

Holly Cropper by Larry Jolly (pergh tengok dada dia)

Pomeranian Pouter by Matt Williams

3) Pomeranian Pouter by Matt Williams (siap ada pakai kasut bulu lagi haha)

Jacobin Jim Ecker

4) Jacobin Jim Ecker (errr mana muka dia)

ODC Layne Gardner

5) ODC Layne Gardner (kolar dia smart woo macam taiko haha)

Bokhara Trumpeter Tally Mezzanatto

6) Bokhara Trumpeter Tally Mezzanatto (pergh menyorok ke dia ni =.=”)

Chinese Owl John de Carlo Jr

7) Chinese Owl by John de Carlo Jr

Fantail by Amir Turkanovic

8) Fantail by Amir Turkanovic (rasa kesian pon ada pada burung ni hmm)

Muffed ELF by Larry Deckert

9) Muffed ELF by Larry Deckert (mana kaki dia hohoho)

Saxon Pouter by Tally Mezzanatto

10) Saxon Pouter by Tally Mezzanatto

Budapest Tumbler by Mike Spencer

11) Budapest Tumbler by Mike Spencer (mata dia lagi besar dari mulut dia)

Carrier by Kevin Heppner

12) Carrier by Kevin Heppner (paruh dia memang macam tu ke sebab sakit?)

German Beakcrested Trumpeter by Mike Cobb

13 German Beakcrested Trumpeter by Mike Cobb (macam pakai dress la plak haha)

Komoner Tumbler by Darrell Sebastian

14) Komoner Tumbler by Darrell Sebastian

Maltese by Noe Rodrigga

15) Maltese by Noe Rodrigga (macam ayam pon ada dia ni hohoho)

Swiss Mondaine by Emily Isom

16) Swiss Mondaine by Emily Isom

Bohemian Pouter by Ryan Bateman

17) Bohemian Pouter by Ryan Bateman (tak ganggu ke dia nak makan?)

Persian Roller by Brad Child

18) Persian Roller by Brad Child (corak kat kepala dia cantik woo)

Cauchois by Jim Oldham

19) Cauchois by Jim Oldham

Schmalkaldnener Mohrenkopf by Pariseau Lofts

20) Schmalkaldnener Mohrenkopf by Pariseau Lofts (berbelit lidah nak sebut nama dia)

Show King by Joe Neehercot

21) Show King by Joe Neehercot (ok yang ini betul-betul macam ayam haha)

Gros Mondain by John Heppner

22) Gros Mondain by John Heppner

Modena by Rex Arnold

23) Modena by Rex Arnold

Mookee by James Jensen

24) Mookee by James Jensen

Nun by John Heppner

Nun by John Heppner (cuba teka kenapa nama dia Nun)

Saint by Isaac Carillo

26) Saint by Isaac Carillo (kolar dia meruntun jiwa haha ehyeke dipanggil kolar)

Scandaroon by John Heppner

27) Scandaroon by John Heppner (yang ini pelik dan istimewa hohoho)

Classic Oriental Frill by Larry Jolly

28) Classic Oriental Frill by Larry Jolly (yang ni comel!!!!)

Pigmy Pouter by Tally Mezzanatto

29) Pigmy Pouter by Tally Mezzanatto (hohoho macam ada 2 ekor burung plak)

Frillback by Tally Mezzanatto

30) Frillback by Tally Mezzanatto (perghhh bulu dia kerinting tu!!!)

Macam mana teruja tak? Hahaha kami sendiri tak sangka ada banyak jenis burung merpati yang cantik dan unik dan comel. Rasanya kalau burung merpati versi lembu cisdel masuk bertanding boleh menang tak? hahaha takpelah biar kami masuk wwwow Awards je hehe cisdel.com/jom/undi :)

cisdel merpati

sumber: NPAUSA (National Pigeon Assoc), twistedshifter

Kongsi Artikel

26 Responses to Koleksi Gambar Burung Merpati yang Champion Punya

  1. perghhh terkesima bila tgk.

    ok pilihan ER:

    No. 3,5,10,14,20,29. Terbaik!! 😯

  2. Freaky says:

    sekali tgk macam ayam serama daaa… hahaha

  3. dMekdy says:

    mungkin boleh buat movie ala2 Legend of The Guardian si burung2 hantu itu. cool gile weh!

  4. fina fento says:

    yang last tu lawooo..dah macam rambut selebriti hollywood lagi haha..

    dah vote 😀

  5. wanbu says:

    mai aiii… lembu cisdel pun nak gak!

    xbleh bla hahaha….

    yang lain dada yg bidang, yg dia berut yang bidang :vampire_ee:

  6. Orang Akaun says:

    coooliooo
    cam ayam serama ayam katik plak dada nak kembang..

  7. titan says:

    gemok gila. goreng sedap nih.. :gulp_ee:

  8. adledash says:

    Salam..

    ferghhh..dada besau2 tu..aku syak diorg tu gi gym lah..tu yang dada sasa je..ahhaha! tp nombot 4 tu cool!…dan paling anggun ialah nombot 30…mcm skirt woah bulu dia yang kerinting tu..cun!

  9. adledash says:

    no 27 tu mcm burung Dodo la..yg dah pupus tu..

  10. yonna says:

    AKU NAK NO 28 TU WEH!!! COMEL NAK MATIIIIIIIII MATA DIA!!! MCM TWEETY BIRD!

  11. crayon says:

    aiyak..sekali tgk macam xpecaya ade burung merpati camni. Macam patung pun ada. speechless..kekeke

  12. eesya says:

    wahhh . ! 😮 kenapa citer ni best sgt ❓ ❗ hehehehehe ❗ x tau nak komen apa dh … diam jer la :zip_ee:

  13. Amar says:

    8x sapa may dual…..satya may beli

  14. Ahmad Zaki says:

    Assalamualaikum…

    Memang lawa2 & cantik2 burung tu. Yang macam penguin pun ada… Inilah kepelbagaian ciptaan Allah SWT di alam semesta ini. Tugas kita adalah untuk mentadbir dan menjaganya dengan baik dan tidak melakukan kerosakkan…

  15. Vady says:

    waa.. cantik2 merpati kat sini. Sesiapa yg nak beli/jual burung merpati, layari website ni http://www.uniaga.com

  16. wmafendi says:

    saya nak beli burung merapati untuk buat sup. kat mana nak dapat?

  17. Oh! budu says:

    aamboi.. bukan main lagi.. hehe

  18. syanur says:

    saya baru tahu kalau jenis mermati begitu banyak sekali, penampilannya sungguh mempesona… rasanya ingin memiliki

  19. putra protol jadoel says:

    tak ada bentuk lain kah tu burung?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *