Koleksi Poster Siri Perlumbaan F1 2011 yang Sangat Cool

Published On 11/04/2011 | By cisdel | Menarik

Kepada yang tidak tahu, perlumbaan F1 bagi siri 2011 telah bermula pada 25 mac yang lalu. Malaysia telah menjadi tuan rumah perlumbaan tersebut semalam (10 April 2011) dan perlumbaan itu telah dimenangi oleh Sebastian Vettel dari kumpulan RBR-Renault. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan koleksi poster yang sangat cool dan cantik sempena siri perlumbaan F1 2011.

formula 1 poster - Australia

Australia

formula 1 poster - Malaysia

Malaysia

formula 1 poster - China

China

formula 1 poster - Turki

Turki

formula 1 poster - Spain

Spain

formula 1 poster - Monaco

Monaco

formula 1 poster - Canada

Canada

formula 1 poster - Europe

Europe

formula 1 poster - Great Britain

Great Britain

formula 1 poster - Germany

Germany

formula 1 poster - Hungary

Hungary

formula 1 poster - Belgium

Belgium

formula 1 poster - Itali

Itali

formula 1 poster - Singapura

Singapura

formula 1 poster - Jepun

Jepun

formula 1 poster - Korea

Korea

formula 1 poster - India

formula 1 poster - India

formula 1 poster - Abu Dhabi

Abu Dhabi

formula 1 poster - Brazil

Brazil

Updated: Ramai yang tanya kami kenapa poster Malaysia tiada kereta atau motif F1 langsung. Sebenarnya jika diperhatikan betul-betul anda akan nampak 2 Grandstand Litar Sepang di bahagian jalur bendera dan ada Vip Tower di bahagian biru dan bintang bendera Malaysia. Untuk lebih jelas tengok gambar di bawah ni.

SEPANG CIRCUIT

Litar Sepang dari pandangan atas

sepang aerial grandstand

Gambar lebih jelas.. haa nampak tak ada corak ni dekat poster tu

Haa kagum tak? Siapa yang berjaya teka dengan betul angkat tangan hoohoho. Kami agak kecewa sebenarnya sebab stesyen tv tempatan tak siarkan F1 tapi nak buat macam mana terpaksa la tengok keputusan online je. Layari sumber kami kalau nak poster versi besar. Lembu cisdel pon dah berangan nak bawak kereta f1 versi cisdel hehe

cisdel kereta F1sumber: Pelukis Poster: PJTierney

Kongsi Artikel

15 Responses to Koleksi Poster Siri Perlumbaan F1 2011 yang Sangat Cool

  1. PJ Tierney says:

    Thanks for the feature, I hope you enjoyed the race today!

  2. suka yg japanese GP. nampak simple sbb cuma alter kt logo matahari tu je 😮

  3. mosyar says:

    samaada aku nampak atau memang xde…

    kenapa poster malaysia xde gmbar kereta F1? litar je ada la…hehehe.

  4. nescafe_ais says:

    Cantik….malaysia punye nape xda kereta..or malaysia memang xda kereta yang masuk F1..hehehe

  5. aik..nape poster malaysia nye macam pelik
    siap ada mcm bentuk aka ntah per ntah kat bendera tu.
    ape menda tu?

  6. fitri says:

    sape sponsor Cisdel F1 Team? ekekekeke

  7. PJ Tierney says:

    For Malaysia, head to Google Maps and look at the Sepang Circuit. You see the 2 straights and the final corner with the huge grandstand? That’s what the flag’s based on if you look carefully. Also, there’s a grid in that poster :)

  8. naimazmi96 says:

    rsenya kat ntv 7 ada ot n kat astro

  9. zik says:

    cantik semua design….. kanada tuh nampak unik..

  10. titan says:

    cisdel mintakla petronas sponsor plakk. haha.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *