Bailey Jr: Mungkin Binatang Peliharaan Paling Besar Pernah Anda Lihat

Published On 06/04/2011 | By cisdel | Menarik

Kebiasaannya orang akan membela kucing atau burung atau sugar glider sebagai haiwan peliharaan. Untuk lebih eksotik mungkin ada yang bela ular atau biawak. Tapi post kali ini kami ingin kongsikan binatang peliharaan paling besar pernah anda lihat dengan berat dia mencecah 1600 pound bersamaan 725.75kg hehe dan diberi nama Bailey Jr.

brekfast-with-buffalo

Jim bersarapan dengan haiwan kesayangannya

buffalo-as-pet

ya anda tak salah tengok.. binatang peliharaan dia adalah seekor seladang

biggest pet ever

relax je bawak pet pergi bersiar-siar nak kereta haha

buffalo-in-hotel

bawak pet pergi bercuti.. tinggal dalam hotel tu haha

buffalo-in-kitchen

baca surat khabar bersama-sama hohoho

buffalo-in-kitchen-2

mari memasak bersama seekor seladang hahaha

buffalo-in-room

siap bawak masuk bilik tu hohoho

buffalo-inside-car

bawak Bailey bersiar-siar

buffalo-inside-home

lepak dalam rumah hohoo

binatang peliharaan comel

siap nak bermanja-manja lagi tu haha

binatang peliharaan unik

kena paksa baru dia nak keluar rumha haha

pet comel

seladang yang gemar menonto tv haha

Macam mana comel tak binatang peliharaan ni? Teringin nak bela seekor seladang? hoho atau anda lebih berminat nak bela lembu cisdel hahaha dan sila la google kalau nak tau cara-cara menjaga binatang peliharaan sedemikian rupa.

cisdel dan seladangsumber: thisblogrules

Kongsi Artikel

16 Responses to Bailey Jr: Mungkin Binatang Peliharaan Paling Besar Pernah Anda Lihat

  1. bailey ni kalau ltk dlm rumah aku, komfem dah xmuat nak lalu lalang gi dapur. huhu :grrr_ee:

  2. abebob says:

    admin nie kalau tulis ape2 mesti ade ‘haha’ . hehe . jangan marah . gurau je :lol_ee: :kiss_ee:

  3. artikah says:

    kena buat rumah khas.. baru power seyh…. hahaha

  4. Freaky says:

    gile besar. nampak jinak plak tu

  5. syafiq says:

    satu soalan aku:

    1. macam mana dia control taik dan kencing bison neh?

  6. suffer8zine says:

    mak ai! x agak2 ni!

  7. zik says:

    kalau kena tanduk nie..aku tak tahu macam keadaannya… besar siot…

  8. syzwnsrwk says:

    besar siot 😯
    boleh bawa tunggang ni~ hihi

  9. tulip says:

    seladang jantan nih kn..macho n kacak dgn bulu2 itew…kikikikkk…

  10. Nasib baik seladang tu tak hempap lembu cisdel. Kalau tak malam Jumaat ni juga buat kenduri arwah…. :smirk2_ee:

  11. ewanrani says:

    perghh binatang besar pun leh bwk masuk umah ka…hahah

  12. naiem says:

    lepas ni nak bela beruang lah, hahaha :snake_ee:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *