Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Published On 23/03/2011 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Berus gigi adalah benda yang wajib ada pada setiap insan haha. Siapa yang tak gosok gigi pasti akan tidak disenangi oleh masyarakat sekeliling. Sekarang ni teknologi berus gigi dah semakin maju, ada yang siap dengan berus lidah sekali la ada yang siap automatik pakai bateri la. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan koleksi design berus gigi yang unik dan sangat kreatif.

1) Twist and Brush Toothbrush

toothbrush02 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Twist and Brush Toothbrush

Berus gigi ini disertakan sekali dengan ruang untuk menyimpan ubat gigi. Apabila diperlukan, anda hanya perlu pusing bahagian bawah berus gigi tu sampai keluar kuantiti ubat gigi yang diperlukan.

2) Hooking Toothbrush

toothbrush03 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Hooking Toothbrush

Ini hanyalah berus gigi yang biasa tapi sangat efektif haha. Dengan adanya penyangkut pada berus gigi itu ia dapat disimpan dengan mudah dan menjimatkan ruang.

3) Finger Toothbrush

toothbrush04 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Finger Toothbrush

Berus gigi ini dinamakan Denticool dan berasal dari Korea. Ia diperbuat daripada silikon dan dijangka sangat selesa bila menggunakannya. (sila abaikan keseksian model ini haha)

4) Toothpaste Squeezing Toothbrush

toothbrush08 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Toothpaste Squeezing Toothbrush

Berus gigi ini adalah hasil rekaaan Jee Young Choi dan ianya sangat cool sebab ia mampu menyelesaikan masalah pembaziran ubat gigi hohoho.

5) Twig Toothbrush ( Kayu Sugi )

toothbrush06 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Kayu sugi

Rasanya ini adlaah kayu sugi yang telah dikomersialkan. Menarik!!! Mungkin usahawan tempatan boleh cuba untuk buat seperti ini icon smile Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

6) Folding Toothbrush

toothbrush09 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Folding Toothbrush

Ini adalah berus gigi yang boleh lipat, rasanya takde la pelik sangat sebab memang dah boleh banyak dijumpai. Tapi mungkin sebab yang ini rupa dia cantik sikit kot hohoho.

7) Standing Toothbrush

toothbrush05 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Standing Toothbrush

Ini adalah berus gigi yang pandai berdikari, mampu untuk berdiri di kaki sendiri haha. Rasanya kalau tolak dia jatuh tak?

 

8) Bamboo Toothbrush

toothbrush07 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Bamboo Toothbrush

Ini adalah berus gigi yang diperbuat daripada 100% bahan organik, dijamin mungkin tiada bahan kimia hahaha

 

9) Yumaki Toothbrushes

toothbrush10 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Yumaki Toothbrushes

Berus gigi ini 100% diperbuat daripada bahan kitar semua dan berus dia diperbuat daripada nilon yang diimport daripada Jepun.

10) Fountain Toothbrush

toothbrush01 Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

Fountain Toothbrush

Berus gigi ini mampu mengalirkan air terus ke mulut anda. Tak faham cara penggunaannya? Sila rujuk video di bawah



Haha macam best je ada berus gigi pelik-pelik ni.. tapi macam membazir pon ada jugak haha takpe sila la ukur baju dibadan sendiri kalau mampu beli je hahaha.

cisdel berus gigi Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatifsumber: toxel

Kongsi Artikel

17 Responses to Berus Gigi yang Unik dan Sangat Kreatif

  1. Finalcross says:

    Suke Yumaki punye toothbrush… funky & colourful!

  2. nur anis says:

    dalam banyak-banyak nak yang hooking dengan finger toothbrush tu.. macam menarik..

  3. tulip says:

    wahh…uniknyer…sy sukerknnyer……!! :P

  4. CECOMEL says:

    Hat Kayu Sugi tu sangat menarik. Dan Fountain Toothbrush, inovasi yang sangat menarik.

  5. kambeng wer says:

    finger toothbrush tue bukan tok baby eh?
    bamboo tue rendam dalam air xreput ke kayu dier??

  6. naqiah says:

    entry y menarik.. nk cri berus gigi y leh diri sendiri 2 la..!!

  7. adledash says:

    Salam..

    finger toothbrush tu guna dlm penjara..ade dicipta untuk orang dlm penjara..supaya tak jadi senjata dan selamat…kecuali la kalau dia nak telan bunuh diri kan..

  8. Miziey says:

    saya nak twist and brush toothbrush satu!
    haha..
    :D

  9. peace289 says:

    CTPS nie…haha

  10. suffer8zine says:

    perhhh terbaekkk la

  11. zaryl says:

    Finger Toothbrush tu anak aku guna :D tapi kena paksa baru nak gosok gigi. kecik2 dh degil :tongue_laugh_ee:

  12. donnyien says:

    menarik..kasi lagi banyak info disini hehe..

  13. zik says:

    yang kayu sugi tuh… tak sangka dikomesialkan jadi macam tuh.. memang menarik…

  14. iqa sensei says:

    NAK FINGER TOOTHBRUSH!

  15. Pingback: Berus Gigi yang Unik dan Menakutkan | cisdel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>