Ilustrasi Haiwan Bermain Bola Sepak yang Sangat Cool

Published On 18/03/2011 | By cisdel | Menarik

Bola sepak adalah sukan yang sangat popular di dunia. Berita tentang perlawanan bola sepak pasti sering mendapat liputan yang meluas di mana-mana media dan pemain-pemain bola sepak sering dijadikan idola. Tapi bagaimana agaknya rupa kalau haiwan yang main bola sepak ye?

Tikus main bola sepak

Tikus main bola sepak

Lembu main bola sepak

Lembu main bola sepak

Harimau main bola sepak

Harimau main bola sepak

Arnab main bola sepak

Arnab main bola sepak

Naga main bola sepak

Naga main bola sepak

Ular main bola sepak

Ular main bola sepak

Kuda main bola sepak

Kuda main bola sepak

Kambing biri-biri main bola sepak

Kambing biri-biri main bola sepak

Monyet main bola sepak

Monyet main bola sepak

Ayam jadi referee

Ayam jadi referee

Ini pon ayam jugak..

Ini pon ayam jugak..

Anjing main bola sepak

Anjing main bola sepak

Babi main bola sepak

Babi main bola sepak

Sebenarnya ini semua haiwan yang ada dalam zodiak cina. Memandangkan bola sepak hanya ada 11 pemain, jadi ayam tu terpaksa la jadi pengadil hohoho.

cisdel main bolasumber: behance

Kongsi Artikel

11 Responses to Ilustrasi Haiwan Bermain Bola Sepak yang Sangat Cool

  1. nadhirah says:

    kucing x de ke???
    hehe… :)

  2. lawa2.. tapi yang bab* tu yang xleh blah tu..ha3

  3. adledash says:

    Salam

    ….aku tatawu kenapa..somehow..menakutkan…huuu~

  4. fathiah says:

    dlm bnyk2 pemain…. pakcik naga jugak menjadi idaman kalbu….

    muke punye la ganas…. tgk die pakai seluar… adoiii hahahaha…. cenoit je ekekekekee…. lawak2… :lol_ee: :lol_ee: :lol_ee: :lol_ee: :lol_ee: 😀 😛

  5. akmal says:

    ular paling kesian, tak leh nak sepak bola pun. hehe 😀

  6. APi says:

    lembu tu ganas giler muka..
    buka lembu cisdel..
    lembu atas tu..

  7. iHack says:

    Law harimau main bola, mau selori kena beli bola asyik bocor je kena kuku.Kasut bot pun tembus. 😀

  8. naimazmi96 says:

    sepatot nya yg lembu 2 seladang la…bintang negeri perak.DAn yg ayam lg sekor 2 x mcm ayam pon mcm puyoh jek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *