Gambar Close-up Serangga yang Sangat Menakjubkan

Published On 03/03/2011 | By cisdel | Alam

Ciptaan tuhan sememangnya indah dan sangat cantik. Setiap kehidupan pasti ada keistimewaan masing-masing. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan gambar serangga yang diambil dengan sangat dekat sampai nampak betul-betul detail serangga berkenaan.

worm-insect-macro-photo

ulat beluncas kot

spider-macro-photography

Labah-labah

spider-macro-photo

labah-labah dengan telurnya

mantidae-macro-photo

Mentadak mentadu

macro-bug-photo

Lady bug (dalam BM translate jadi ape ek? kumbang wanita? hohoho)

macro-ants-photos

semut yang sangat rajin berkerja

leaf-fly-macro-photo

Pepatung

insects-in-love-macro

ehem-ehem.. buat ape tu? hohoho

insect-macro-photogrpahy

siapa tau ni gambar ape angkat tangan.. hohoho

insect-macro-photo

2 serangga atau dia bersalin kulit? hahaha

fly-macro-photos

ok pepatung ni beraksi dengan sangat kacak

fly-macro-photo

mata lalat yang menawan

big-bug-macro-photo

big bug

bee-macro-photo

semut dan lebah

baby-spider-tarantula-macro-photo

ini baby tarantula.. sila la kacau kalau berani

baby-bug-macro-photo

perhatikan betul-betul gambar ni.. smart!!!

ant-macr-photo-650x647

semut pulang petang :)

ant-macro-photo

Semut merenung masa depan.. sirius gambar ni smart

Macam mana kagum tak? hohoh lepas ni sila la perhatikan semut-semut kat rumah tu dan tangkap gamabr mereka :)

cisdel jumpa lalatsumber: epidemicfun

Kongsi Artikel

11 Responses to Gambar Close-up Serangga yang Sangat Menakjubkan

  1. APi says:

    yang bersalin kulit tu cool.. 😛

    yang lalat tu kenmain besor lagi eh.. :snake_ee:

  2. ibnushukran says:

    Subhanallah.. indahnya.. gambar2 yang diambil sangt cantik la… :)

  3. annadolly says:

    comel sesengat ! !
    mask rider tuh mmg cool ! suka53 ! 😯

  4. eiyda says:

    cantik giler arr.. 😯 😯 😯 😯

  5. caliph says:

    mmg smart ar semua pic kt atas..
    thanks for sharing :lol_ee:

  6. cdee says:

    subhanallah,cantik dan menarik

  7. yukiie llala says:

    gambar yg ada caption “ok pepatung ni beraksi dengan sangat kacak”tu bkan pepatung lah…itu belalang jarum…bentuk badan meke mmang sama tp cara die merehatkan sayap lain…pepatung merehatkan sayap dengan cara terbuka…tapi yg atas u die ke belakang.. :lol_ee:

  8. yukiie llala says:

    gambar yg ada caption “ok pepatung ni beraksi dengan sangat kacak”tu bkan pepatung lah…itu belalang jarum…bentuk badan meke mmang sama tp cara die merehatkan sayap lain…pepatung merehatkan sayap dengan cara terbuka…tapi yg atas u die ke belakang.. :lol_ee:

  9. baby jaguar says:

    cantek gamba2 tu sume….tp part yg aku benci tu… part gamba lelabah….hish…seram aku..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *