Senarai Lengkap Kenderaan Transformers Autobots

Published On 10/02/2011 | By cisdel | Trivia

Jika sebelum ini kami pernah kongsikan senarai lengkap bat mobiles, kali ini ingin kongsikan senarai lengkap kereta dan kenderaan lain yang digunakan dalam Transformers. Ini adalah kenderaan awal yang digunakan oleh Autobots dalam transformers yang mula-mula sekali ditayangkan pada tahun 1984-1987.

TransformersAutobot_pageKalau korang lahir pada tahun 80an pasti pernah tengok kartun ni. Klasik woo haha sampai lembu cisdel pon bersemangat nak jadi optimus prime :)

cisdel optimus primesumber: carinsurance

Kongsi Artikel

15 Responses to Senarai Lengkap Kenderaan Transformers Autobots

  1. amsyarzawir says:

    pergh….aku minat gak kartun transformers ni…
    aku bru tau ada bnyk lgi robot yg aku x tau… 😯

  2. suffer8zine says:

    smart2 la pix tu

  3. Ismail N says:

    woooo… transformers klassik! Minat sangat kawe. My brother pun susah payah beli robot2 klasik ini di eBay sbb susah mahu cari di kedai. Thanks bro. All robot roll off… 8)

  4. yash says:

    alololo lembu tu kenapa kepala besau nauu.. kahkah! :lol_ee:

  5. fitri says:

    aii..lamenye tak tengok kartun ni..dulu gila pokemin je memanjang… :tongue_laugh_ee:

  6. catzer says:

    wargh..byknya..kalau aku dpt simpan sume ni..pergh 8)

  7. +fobia+ says:

    suka sideswipe.

  8. myvitrd says:

    memang rajin kau ni mengkaji benda2 ni ye.. hik2

  9. lembu cisdel paling cool.
    hihihihi.
    😉

  10. faizul says:

    wah… menggamit kenangan sungguh. Masih teringat dalam satu musim tu yang kartun transformer ni memerlukan manusia di dalamnya untuk beroperasi. Manusia tu pakai gelang kat tangan warna kuning. Versi jepun kot rasanya. Entahlah.

  11. cikgu faezah says:

    hoho..dah lama tak tengok katun transformer ni.. :lol_ee:

  12. mmg klasik. tingat zmn kanak-kanak dulu 8)
    lembu cisdel tu btol ke dlm suit tu? ke dlm suit baja hitam? :tongue_laugh_ee:

  13. amadkhir says:

    teringat masa kecik2. aku fanatik dengan citer ni. ratchet la yang paling aku suka. haha

  14. sollehahn says:

    hot spot ngan inferno takleh blah…nama base on api…tapi dua2 model lori bomba (lawan api)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *