Foto Terkenal yang Dibuat Semula Menggunakan Lego

Published On 23/01/2011 | By cisdel | Menarik

Sekarang ni seni fotografi semakin mendapat tempat dikalangan masyarakat Malaysia. Semakin ramai yang mula meminati seni fotografi ni. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan koleksi foto-foto terkenal yang dibuat semula menggunakan lego. Kalau anda peminat seni fotografi mungkin anda mengenali foto-foto ini.

Raising the flag on Iwo Jima

Raising the flag on Iwo Jima

Reichstag Flag

Reichstag Flag

Anti-Empire protest

Anti-Empire protest

4 Minute Mile

4 Minute Mile

Behind the Gare Saint-Lazare

Behind the Gare Saint-Lazare

By the Marne River

By the Marne River

Lunch Atop a Skyscraper

Lunch Atop a Skyscraper

Seville, Spain

Seville, Spain

yang ni aku tak tau nama dia ape.. hehehe

yang ni aku tak tau nama dia ape.. hehehe

V.J. Day Times Square

V.J. Day Times Square

Berlin Guard

Berlin Guard

D-Day Landings 2

D-Day Landings 2

Tiananmen Square

Tiananmen Square

TErpegun kami tengok semua gambar ni tak kisah la versi original ataupun versi lego 2-2 sangat cantik dan menusuk kalbu haha. Ada banyak lagi koleksi gambar ni semua, sila layari sumber kami kalau nak tengok semua :)

cisdel jumpa legosumber: balakov’s flickr, mediadump

Kongsi Artikel

17 Responses to Foto Terkenal yang Dibuat Semula Menggunakan Lego

  1. gabanMorka says:

    haha..yg kelakarnya lego tu tak pernah buat ekpresi lain selain senyum…peace!

  2. Que says:

    klasik..hebat lego2 8)

  3. roket kertaz says:

    lego mmg best ..!!!

  4. syafiqah :) says:

    ahhhaaha comey gilaaaa :lol_ee:

  5. Wan Perlis says:

    lego 31 august 1957 xda ka

  6. Wuucin Kimora says:

    sy suka pix “V.J. Day Times Square”….
    soo sweet~~ :)
    memg kreatif mereka2 ini…hehehe

  7. zaty says:

    woooow, hebat :)

  8. hayati says:

    aku tengok ni, semua lego tu senyum ja hahahah :snake_ee:

  9. anip says:

    comel gak patung lego nie. heheh

  10. naz says:

    yang takbleh blah yang headshot tu, lego dia muka senyum je nak kena tembak :lol_ee:

  11. shidah2020 says:

    wow ! hebatlah . . comel2 je . . pandailah diorang !
    terbaik bro !

  12. titan says:

    rajin gak diorang buat semua tu ye.

  13. Azwan Anuar says:

    menarik. cantik. best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *