Gambar Karakter Terkenal dalam Versi 8-bit Pixel

Published On 21/01/2011 | By cisdel | Menarik

Selalunya artis akan buat potret ataupun karikatur artis ataupun orang terkenal. Contohnya seperti karikatur pemain bola sepak yang pernah kami kongsikan dahulu. Tapi untuk post kali ini kami akan kongsikan karakter terkenal dalam bentuk 8-bit pixel hasil kreativiti Kristof Saelen.

metallica

metallica

captains_big

Star Trek Captains

80sheroes

hero 80an

michael jackson

michael jackson

sopranos

The Sopranos

friends

friends

james bond

James Bond

Star Wars deathstar

Star Wars deathstar

mc's

mc's

ahli mempertahankan diri

ahli mempertahankan diri

Generals

Generals

movie directors

Pengarah Filem Terkemuka

g8 leaders

pemimpin G8

Ocean's Twelve

Ocean's Twelve

Macam mana? unik kan? Kami sangat mengagumi dan cemburu akan artis-artis yang hebat melukis. Jauh lagi lembu cisdel nak capai tahap lukisan macam ni.. hohoho sila layari sumber kami untuk melihat lebih banyak lagi hasil seni artis ni

cisdel 8-bitsumber: Kristof Saelen.

Kongsi Artikel

15 Responses to Gambar Karakter Terkenal dalam Versi 8-bit Pixel

  1. paeh says:

    kenapa kau tak buat 8bit je trus lemboo kau tuu… style gak

  2. aizuddin says:

    gambar encik topo takdepun :kiss_ee:

  3. lembu cisdel tak jadi la buat 8bit. huhu. tingat lak zaman dulu2 dok main gameboy

  4. syafiq.net says:

    8 bit tu terhasil daripada limitasi warna kepada 8 bit je. so ko masuk adobe ko limitkan warna lombuu ko tu kepada 8 bit. selesai :hmm2_ee:

  5. SamsulAhmad says:

    stylo gak.. ekekeke… :lol_ee:

  6. Noridah says:

    dah tukar 8bit ke gambar lembu cisdel tu…

  7. Zarthana says:

    :snake_ee: lembu cisdel ROFLMAO XD

    Ocean’s Twelve, Metallica hehe :tongue_laugh_ee:

  8. dabuldahi says:

    waaaaaaaahhh.
    melampau lukisan ni… aduuhh…
    awat tak jadi lembu tu? hang ni main2 betoi..hahha :lol_ee:

  9. Wuucin Kimora says:

    oh apakah terjadi dgn lembu cisdel ku? hahaha :lol_ee:

  10. unknown girl says:

    batu bata pun..tetap comey :)

  11. YOU says:

    Tak cool…

    Tapi sangat Cool lebih² versi Cisdel! ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *