Karikatur Pemain Bola Sepak Terkenal yang Sangat Comel

Published On 13/01/2011 | By cisdel | Comel

Karikatur adalah satu teknik lukisan yang jadikan muka kita seperti kartun. Walaupun diubah menjadi kartun, tetapi rupa bentuk asal seseorang itu masih lagi jelas kelihatan. Untuk post kali ini kami ingin berkongsi koleksi gambar karikatur pemain bola sepak terkenal yang sangat cantik dan comel

CARLES-PUYOL

Carles Puyol

cesc-fabregas

Cesc Fabregas

Cristiano-Ronaldo

Cristiano Ronaldo

didier-drogba

Didier Drogba

DIMITAR-BERBATOV

Dimitar Berbatov

frank-lampard

Frank Lampard

GERARD-PIQUE

Gerard Pique

Gianluigi-Buffon

Gianluigi Buffon

javier-mascherano

Javier Mascherano

JERMAIN-DEFOE

Jermain Defoe

Lionel-Messi

Lionel Messi

PETR-CECH

Petr Cech

RYAN-GIGGS

Ryan Giggs

SAMIR-NASRI

Samir Nasri

samuel-eto

Samuel Eto

SERGIO-RAMOS

Sergio Ramos

THEO-WALCOTT

Theo Walcott

thierry-henry

Thierry Henry

thomas-rosicky

Thomas Rosicky

wayne-rooney

Wayne Rooney

WESLEY-SNEIJDER

Wesley Sneijder

XABI-ALONSO

Xabi Alonso

ZLATAN-IBRAHIMOVICH

Zlatan Ibrahomvich

Post ini terhasil sebab kami sedang khusyuk perhatikan perpindahan pemain bola sepak sempena transfer window bulan Januari ini. Ada banyak lagi gambar sebenarnya kalau nak tengok sila layari sumber kami

cisdel karikartursumber: Yuen’s flickr, mediadump

Kongsi Artikel

15 Responses to Karikatur Pemain Bola Sepak Terkenal yang Sangat Comel

  1. Detox says:

    hoho..pakaila diaorang lukis..seakan-akan plak tgk..hehe

  2. APi says:

    sangat comel dan menarik..^^

  3. mie says:

    wow!!
    stylo….

  4. schuk says:

    player msia xde ke…? hehehe :grin2_ee:

  5. sickchild72 says:

    ala nape buruk bebenor petr cech aku HAHA

  6. aizuddin says:

    tekan butang like :kiss_ee:

  7. MuJE says:

    khairul fahmi ngan safee sali takde? hehe…

  8. Que says:

    Hehe..Nice..Tp aku gagal teka Fabregas & Nasri..lain2 okeh 8)

  9. Wan Perlis says:

    ada wakil dr Malaysia iaitu cisdel

  10. Pingback: Gambar Karakter Terkenal dalam Versi 8-bit Pixel | cisdel.com

  11. Aggy says:

    Wahh keren gambar-gambarnya ini……..pakai apa ini gambarnya?

  12. Pingback: Gambar-gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil | cisdel.com

  13. Belo says:

    Makasih banyak… sediain buat tutorialnya :)

  14. oeng says:

    ijin sedot gan
    makasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *