Hasil Seni Daripada Mancis yang Sangat Cool

Published On 12/01/2011 | By cisdel | Menarik

Sebelum ini kami banyak memaparkan hasil senir ukiran ataupun skulptur yang dihasilkan daripada pelbagai benda seperti makanan dan lain-lain. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan hasil seni skulptur daripada mancis yang sangat unik dan cool hasil kreativiti David Mach.

mancis yang cool 1

ini kepala harimau.. haha

mancis yang cool 2

ini kepala buaya

mancis yang cool 3

ini kepala zirafah

mancis yang cool 4

ini mungkin kucing hutan.. haha

mancis yang cool 5

ini kepala gorila

mancis yang cool 6

ini mungkin rafiki.. siapa tak kenal sila google hehe

mancis yang cool 7

ini elvis

mancis yang cool 8

sape ntah mamat ni

mancis yang cool 9

makhluk berwarna biru

mancis yang cool 10

makhluk berwarna merah hitam hohoho

Macam mana unik kan? tapi kalau satu terbakar ni habis la jadi bola-bola api terus hohoho. Lepas ni boleh la beli mancis banyak-banyak dan cuba buat skulptur kegemaran anda hehe. Nak tengok lebih banyak hasil seni yang unik? Sila rujuk sumber kami

cisdel main mancissumber: davidmach.com, toxel

Kongsi Artikel

17 Responses to Hasil Seni Daripada Mancis yang Sangat Cool

  1. man says:

    Yg pakai topi merah tu macam Fidel Castro masa muda kan?

  2. fina fento says:

    tu suma warna asal la kan? ingatkan mancis ni ada dua tiga kaler je 😛

    • admin says:

      hohoho ada macam2 kaler. aku pernah nampak mancis warna biru, merah,pink,hitam. so tak mustahil la ada macam-macam warna lagi :)

  3. sickchild72 says:

    pehhh *bukak blog ko dalam keadaan ngantuk*

  4. Izzat Aziz says:

    Aku pernah jumpa yang merah je.. tak pernah lagi tengok mancis warna lain.. tekun sangat buat tu..haha

  5. MuJE says:

    smart seyhh… nape la dorang ni ade byk masa sgt buat2 benda cam gini..

  6. Wow, nampak hidup :gulp_ee:
    Memang Awesome!

  7. hana says:

    smart tu..
    hehe…
    =D
    nk cube kat umah la..
    hehhe

  8. CGX says:

    8) smart sehhh…

  9. Siti Sifir says:

    aku suke yg elvis!

  10. hifaz_phat says:

    ha.. bukan che guera ke?

    • admin says:

      ye che guera.. hari tu nak tulis tapi tak confirm sangat.. hohoho

      • hifaz_phat says:

        haha betul pn. kikiki. knal che guera ni sbb de kisah disebaliknyer. suke kenakan adik ngan sorang lelaki 3 suku kt kg yg dgelar ‘che guera’.. hihihi

  11. Miziey says:

    wow! sungguh ahsem hasil keja diorang.. hebat seyh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *