Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan

Published On 07/01/2011 | By cisdel | Trivia

Ucapan selamat hari jadi merupakan sesuatu yang sangat bermakna. Bulan Januari ni ramai rakan-rakan yang menyambut hari lahir tak salah kalau kita bagi ucapan hari jadi pada mereka. Tiap-tiap hari ada je wish birthday dekta facebook mahupun twitter. Tapi kebanyakkannya wish yang sama je.. Happy Birthday, HBD dan sebagainya. Untuk post kali ini kami nak kongsikan ucapan Selamat Hari Lahir dalam 45 bahasa yang berlainan biar ada variasi sikit masa nak wish.. hehe takde la semua orang bagi ucapan selamat hari jadi yang sama je

Ucapan Selamat Hari Jadi

Bahasa Terjemahan Sebutan
Albanian gëzuar ditëlindjen
Arab عيد ميلاد سعيد
Armenian Ծնունդդ շնորհավոր Tsnundd shnorhavor
Azerbaijani xoşbəxt ad
Belarusian З Днём Нараджэння Z Dniom Naradžennia
Bulgarian Честит рожден ден Chestit rozhden den
Catalan feliç aniversari
Chinese (simplified) 祝你生日快乐 Zhù nǐ shēngrì kuàilè
Croation sretan rođendan
Czech všechno nejlepší k narozeninám
Danish tillykke med fødselsdagen
Estonian palju õnne sünnipäevaks
Filipino maligayang kaarawan
Finnish Hyvää syntymäpäivää
French joyeux anniversaire bon anniversaire
Galician feliz aniversario
Georgian ბედნიერი დაბადების დღე bednieri dabadebis dghe
Germany Alles Gute zum Geburtstag
Greek Χρόνια πολλά Chrónia pollá
Hindi जन्मदिन मुबारक हो Janmadina mubāraka hō
Hungarian Boldog születésnapot
Icelandic Til hamingju með afmælið
Irish Breithlá sona
Italian Buon compleanno
Japanese お誕生日おめでとうございます O tanjō-bi omedetōgozaimasu
Korean 생일 축하 해요 saeng-il chugha haeyo
Latin Plurimos annos
Latvian Daudz laimes dzimšanas dienā
Lithuanian Su gimtadieniu
Macedonian Среќен роденден Sreḱen rodenden
persian تولدت مبارک
Portugese Feliz aniversário
Romanian fericit ziua de nastere
Russian С Днем Рождения S Dnem Rozhdeniya
Serbian Срећан рођендан Srećan rođendan
Slovak Všetko najlepšie k narodeninám
Slovenian Vse najboljše
Spanish Feliz cumpleaños
Swahili
Furaha ya kuzaliwa
Swedish Grattis på födelsedagen
Thai
สุขสันต์วันเกิด
S̄uk̄hs̄ạnt̒ wạn keid
Ukranian З Днем Народження Z Dnem Narodzhennya
Urdu سالگرہ مبارک ہو
Vietnamese Chúc mừng sinh nhật
Welsh Pen-blwydd hapus


Kalau ada silap tolong komen betulkan ye :).. Macam mana, dah pilih bahasa apa yang korang nak gunakan untuk ucapam hari jadi buat rakan-rakan korang? haha pilih la bahasa yang pelik-pelik sikit ye biar mereka pening nanti hahaha. Kalau malas nak taip, korang boleh copy je gambar kat bawah ni dah post pada wall member korang.. Kad ucapan selamat hari jadi ini dibuat khas demi pembaca cisdel.com sekalian icon smile Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan

cisdel birthday wish Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan

birthday wishes versi lembu cisdel :)

p/s: hari ni, 7 Januari ada seorang yang kacak akan sambut birthday icon smile Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan kalau nak bagi hadiah boleh je

sumber: google translate -kami translate setiap bahasa ucapan selamat hari jadi kat situ icon biggrin Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan

Kongsi Artikel

16 Responses to Ucapan Selamat Hari Jadi dalam 45 Bahasa yang Berlainan

  1. Fatehah A. says:

    hahaha dan2 wat post pasal birthday

  2. anati says:

    adeh. terlambat bukak seminit je entri ni. kalo x boleh wish cousin sy gne bhse bangla. hehe

    thx for d info :D

    • admin says:

      post ni muncul tepat jam 12 tgah malam.. hoho sila la like fb cisdel.com ye biar terus nampak post lates kat wall anda.. haha

  3. aizuddin says:

    ada sorang kacak besday dy arini :embarrassed_ee:

  4. zoul says:

    he he.. aku cari bahasa jawa ngan banjar tak jumpa plak..

  5. nadhirah says:

    ssh nak sebut… :tongue_rolleye_ee:

  6. deCrewz says:

    Ades.. Bebelit lidah nyebutnya…

  7. w@ni says:

    nape wat happy birthday paling besar,bukannya selamat hari lahir….gunakan bhasa kebangsaan kita :P

  8. amy says:

    susah nye nk nyebot :grin2_ee:

  9. Hanis says:

    izin amik pic tu ye.. tpi dh kreditkan =D

  10. Pingback: 11 Post Paling Menarik di Cisdel.com Sepanjang Tahun 2011 | cisdel.com

  11. fara aiyma says:

    wahh :) Terima Kasih. Tapi kekadang Google Translate tu pun benggong siket ;)haha ! :D

    • admin says:

      bengong ke tak tu no 2 hahaha.. tapi dah disemak dekat tempat lain jugak sekali. hampir tepat 100%

  12. Mia Batrisya says:

    Thankx ya kerana ajar :)

  13. usui says:

    hehe? sapa?? lembu cisdel ke?? ngahah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>