Hasil Seni Daripada Laser yang Berwarna Hijau

Published On 27/12/2010 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Memandangkan sebentar tadi ramai yang heboh pasal laser yang berwarna hijau ni, kami dengan sedaya upaya mencari bahan yang menarik berkenaan dengan laser hijau untuk dipaparkan di cisdel.com dengan cara kami tersendiri. Sebelum itu, lebih elok kalau ditunjukkan perbezaan antara laser merah dan laser hijau ini..

green-laser-comparison

green laser comparison (klik untuk paparan lebih besar)

Kryptonite

Kryptonite

Awan hijau

Awan hijau

Green Skull

Green Skull

tulis nama sendiri guna laser

tulis nama sendiri guna laser

Laser Breath

Laser Breath

ape benda ntah ni.. hahaha

ape benda ntah ni.. hahaha tapi smart woo

Green Lantern Ring

Green Lantern Ring

ini la rupa kalau laser tu dipancarkan secara terus pada lensa kamera

ini la rupa kalau laser tu dipancarkan secara terus pada lensa kamera

Selain daripada digunakan untuk dibuat sebagai permainan dan hasil seni yang macam agak cool, laser ini juga digunakan secara meluas oleh beberapa karakter superhero contohnya:

yoda

Master Yoda punya lightsaber

Green Lantern

Green Lantern

Hahaha adeh yang 2 bawah tu mengarut je saja je nak buat post relax sebab banyak sangat ketegangan yang muncul kesan daripada laser berwarna hijau ini. Aku syak yang main laser hijau masa match semalam tu orang yang buat promosi filem Green Lantern la.. Atau mungkin juga Master Yoda yang tersesat dan bukannya peminat-peminat bola sepak…hohoho macam menarik la pulak trailer movie Green Lantern ni

cisdel green lanternsumber: thinkgeek

Kongsi Artikel

9 Responses to Hasil Seni Daripada Laser yang Berwarna Hijau

  1. paeh says:

    nice entri… terbongkar~~

  2. ayap says:

    hahah.mesia power! 😀

  3. dawoosh says:

    haha…nice post topo…
    tp yg gambar green lantern tu bkn green lantern pn…
    tu watak robin dalam batman n robin klo xsilap…then edit2 sket…pasalnyer filem baru nk kuar…tp mmg smart la…ak nk g tgk gak nnt…:)

  4. zaira says:

    sebab orang yang main laser tu la Indon tak puas hati skarang ni. dah la skuad malaysia bakal berentap lagi kat Indon, habislah kita pulak kena laser beramai-ramai.

    indon pun kata “rasa’in lo!!”

  5. eiyda says:

    laser semlam ke ni? hahaha 😮 😮

  6. MuJE says:

    wow! menarik gak trailer tu…

Leave a Reply to eiyda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *