Koleksi Jersi Pasukan Malaysia Sepanjang Zaman

Published On 26/12/2010 | By cisdel | Trivia

Sempena perlawanan Piala AFF Suzuki nanti, kami ingin paparkan koleksi jersi Malaysia sepanjang zaman dari tahun 1977 hingga yang terbaru. Termasuklah jersi yang baru dilancarkan pada 12 November 2012. Gambar-gambar ni semua adalah ilustrasi saudara Azmie daripada SwitchImageProject.

Jersi Malaysia 78-79 (Home)

Jersi Malaysia 78-79 (Home)

Jersi Malaysia 77-81 (Away)

Jersi Malaysia 77-81 (Away)

Jersi Malaysia 80/81 (Home)

Jersi Malaysia 80/81 (Home)

Jersi Malaysia 83 (Home)

Jersi Malaysia 83 (Home)

Jersi Malaysia 83 (Away)

Jersi Malaysia 83 (Away)

Malaysian Tiger 83

Malaysian Tiger 83

Malaysian Tiger 84

Malaysian Tiger 84

Jersi Malaysia 84-88 (Away)

Jersi Malaysia 84-88 (Away)

Jersi Malaysia 85 (Alt)

Jersi Malaysia 85 (Alt)

Jersi Malaysia 85-88 (Away)

Jersi Malaysia 85-88 (Away)

Jersi Malaysia 89 (Away)

Jersi Malaysia 89 (Away)

Jersi Malaysia 88/89 (Home)

Jersi Malaysia 88/89 (Home)

Jersi Malaysia 88/89 (Away)

Jersi Malaysia 88/89 (Away)

Jersi Malaysia 91 (Home)

Jersi Malaysia 91 (Home)

Jersi Malaysia 2008/2009 (Home)

Jersi Malaysia 2008/2009 (Home)

Jersi Malaysia 2008/2009 (Away)

Jersi Malaysia 2008/2009 (Away)

Jersi Malaysia 2010/2011

Jersi Malaysia 2010/2011 (Home)

Jersi Malaysia 2010/2011 (Home) – yang ini aku buat sendiri macam tak berapa smart sangat

Jersi Malaysia 2010/2011 (Away)

Jersi Malaysia 2010/2011 (Away) – yang ini pon aku buat sendiri jugak.. warna dia macam tak jadi je hohoho

NEW Jersi Malaysia 2012

Jersi Baru Malaysia 2012

Jersi Malaysia 2012 (Home) – Baru dilancarkan pada 12/11/12

Menurut sumber, koleksi-koleksi jersi Malaysia ni masih lagi dalam pembangunan dan mungkin akan ada buku diterbitkan. Untuk keterangan lanjut sila lawati sumber kami.

Kami di cisdel.com mengucapkan tahniah kepada pasukan kebangsaan kerana berjaya sampai ke peringkat akhir dan semoga pasukan kebangsaan dapat menewaskan Indonesia dan dapat membawa pulang piala AFF

cisdel jersi baru 2sumber Jersi Malaysia: SwitchImageProject

Kongsi Artikel

24 Responses to Koleksi Jersi Pasukan Malaysia Sepanjang Zaman

  1. Captain says:

    aku plng ske d latest 1.. yg away pny..

  2. ev says:

    stokin comel,sama dengan cisdel!
    info best!baru tau jersi pasukan bola sepak malaysia camane bentuk dia.

  3. Amirez says:

    awal2 dulu tengok macam tak smart. lama2 tengok nampak simple tapi style. macam underdog tapi hebat 😉

  4. Adam says:

    Cool. Boleh masuk buku Sejarah Malaysia ni.

  5. meuzangelo says:

    feveret aku yg stripes.. taun 2008/2009

  6. seat-belt says:

    apsal adidas tanak bagi kit teamgeist kat malaysia dlu ea? teamgeist hnya utk pasukan power2 je ke?>,>

  7. mogobja says:

    thot last2 ade jersey lembu cisdel 8)

  8. diden says:

    ak suka yg 2008-2009 design mmg cun

  9. Rhys says:

    Mohon nak share yee 😛 Thanks

  10. aizuddin says:

    jersi away 83 ada jual tak?smart kot :kiss_ee:

  11. Pingback: 10 Post Paling Menarik di Cisdel.com Sepanjang 2010 | cisdel.com

  12. suka tengok combination baju biru short hitam time final. nampak solid…

    • admin says:

      hohoho pendapat peribadi: tak suka sangat baju biru dengan short hitam tu.. macam pelik je.. lagi suka yang biasa diorang pakai jersi biru short putih..

      hari tu diorang pakai jersi biru short hitam sebab Indonesia pakai Jersi Merah short putih, (jersi gelap seluar cerah).. sebab Malaysia nak sangat pakai jersi biru (jersi gelap) jadi mereka perlu pakai seluar yang gelap biar nampak beza antara 2 team walaupun dilihat dari jauh.

  13. Ciskek says:

    Salam

    er…
    apesal entri ni sebijik sejebon entri ni http://ohhmejuez.blogspot.com/2011/01/koleksi-jersi-pasukan-malaysia.html

    sampai tulisan pun sebijik….

  14. Amirol Asraf says:

    Wow, smart ah jersi malaysia tahun ni.. nak kena grab cepat nih!

  15. Bola Sepak says:

    terbaik, kenangan jersi malaysia sepanjang zaman 😀

  16. atie says:

    yess jersi terbaru sudah dalam simpanan :)

  17. Alinn Lou says:

    mnx izin share 😀

  18. shukran says:

    tak lengkap lagi ni. jersi masa malaysia kalah pada thailand kat tiger cup 1996 tak ada. Jersi masa World youth cup 1997 pun tak ada. jersi masa Malaysia kalah pada thailand Sea Games 2001 pun tak ada. namun boleh diperbnaiki lagi

    • admin says:

      Kami listkan berdasarkan sumber yang ada pada masa tu. Untuk senarai lengkap atau banyak lagi boleh rujuk pada sumber kami. :)

  19. khairul fahmi says:

    sumer cantik..yg klasik plg terbaik..lg2 1983 nyer :) kalau aku bleh propose next kit,aku nk propose 3rd away kit..warna itam dan line2 dia warna kuning…perghhhhhh 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *