Model Bandar yang Diperbuat Daripada Hardware Komputer

Published On 25/12/2010 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Biasanya orang buang je barang hardware komputer yang lama-lama. Tak pon jual dekat besi buruk je sebab perkembangan semasa yang susah nak kejar. Post kali ini kami ingin kongsikan kreativiti artis Itali yang bernama Franco Recchia, beliau berjaya membuat model bandar yang cantik dan unik daripada hardware komputer yang lama..

model bandar daripada hardware 1

Central Park

model bandar daripada hardware 2

ini pon Central Park jugak

Made_From_Old_Computer_Hardware_03

ni bandar ape ntah.. hohoho

Made_From_Old_Computer_Hardware_02

ini mungkin Manhattan..mungkin juga bukan.. hohoho

Made_From_Old_Computer_Hardware_01

adeh kenapa la sumber aku ni tak letak nama pada bandar ni =.="

Manhattan

ini Manhattan confirm.. haha

Manhattan 2

ini pon Manhattan jugak..

Boston

ini adalah model bandar Boston

bandar diperbuat daripada hardware komputer

ntah bandar ape ntah ni..

Kami dah banyak paparkan hasil kreativiti artis dari luar negara. Teringin jugak nak paparkan hasil-hasil seni artis tempatan. Kalau korang ada sumber menarik sila emailkan kepada kami ye 😀

cisdel rosakkan pcsumber: amazingonly, Franco Recchia

Kongsi Artikel

10 Responses to Model Bandar yang Diperbuat Daripada Hardware Komputer

  1. Nizam6281 says:

    Semua ko bantai Manhattan hahhaha 😛

  2. sazali yusof says:

    gila gempak.. ni mesti pengaruh citer tron nih.. hehe

  3. MHI says:

    hihi, cantik je model2 tuh..
    erm, KL xde ke.. huhu

  4. MuJE says:

    haha, ko main rembat jer kan? manhattan yang confirm tu tak sama langsung kot ngan yg bawah tu… btw, kreatif gile!

  5. lizz says:

    KL mane?? mane???hahahaha!!!! ko buat wei -..-

Leave a Reply to MuJE Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *