Lukisan 3d Menggunakan Kapur yang Nampak Macam Real

Published On 29/11/2010 | By cisdel | Menarik

Kami memang suka kongsikan hasil seni yang unik dan menarik untuk tatapan korang. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan lukisan jalanan yang nampak macam real dengan hanya menggunakan kapur. Ini semua adalah hasil seni Julian Beever, seorang artis dari England.

lukisan 3d jalanan 1

smart woo dia lukis laptop ni.. keyboard detail giler..

lukisan 3d jalanan 2

hoho orang sure ketepi ni tak nak masuk lobang..

lukisan 3d jalanan 3

melukis diri sendiri hohoho smart woo

lukisan 3d jalanan 4

ok.. coke ni memang menggiurkan.. haha

lukisan 3d jalanan 5

pergh.. yang ini memang sangat detail dan mengagumkan aku

lukisan 3d jalanan 6

pergh siap boleh lukis menara nampak macam real tu..

lukisan 3d jalanan 7

pergh.. (tak mampu nak cakap pape)

lukisan 3d jalanan 7

yang kat tengah tu memang orang betul ye.. bukan lukisan.. hohoho

lukisan 3d jalanan 8

kemaskan balik lukisan tadi.. kalau tak nnt DBKL marah.. haha

lukisan 3d jalanan 10

semangat waja je muka mamat tu.. memang smart giler..

Macam mana? mengagumkan bukan? Sila layari sumber kami untuk lebih banyak gambar yang menakjubkan. Oh ye satu lagi.. Kalau sudi sila la undi cisdel.com dalam categori blog lawak pilihan Malaysia ye.. 😀 Walaupun kami sedar kami tak layak masuk kategori tu. Sepatutnya masuk kategori penulis blog paling kacak di Malaysia.. hahaha

klik untuk mengundisumber: Julian Beever, toxel

Kongsi Artikel

23 Responses to Lukisan 3d Menggunakan Kapur yang Nampak Macam Real

  1. suffer8zine says:

    huhuh ade jumpa juga kat tenet pix ni, mmg nice bro!

  2. misz myza says:

    cantik kan..sape buat ni mmg imaginasi dia kreatif la…

  3. aimy says:

    gler ar…. 😯
    cantek bro…. 8)

  4. Anarm says:

    yg lukis tu ade otak giler babi.. 😯 detail sial die lukis..

  5. MuJE says:

    julian beever mmg smart wat keje ni.. tabik spring cket!

  6. kambeng wer says:

    yg 2nd last tue bukan dier ngah cari harta karun kew? huhu..

  7. eiyda says:

    wow owsem!! :gulp_ee: :gulp_ee: :gulp_ee:

  8. aan says:

    perghh.. memang smart arr lukisan2 tu.. kt malaysia x de sape yg pandai buat mcm ni ke? kalau ada.. mau pegi tengok..

    • admin says:

      ada, aku ada member yang buat benda macam ni dekat faculty art UiTM.. kalau berkesempatan nnt aku post kat sini

  9. AkuLaNS says:

    mmg hebat… 8)

  10. Encik MT says:

    yahhhh! mari mengundi! haha! :angry_ee:

  11. mijae says:

    makhluk ni ke yang buat pyramid tu?

    cube ko gi kaji tengok hahahaha

  12. Wan Perlis says:

    amezing
    sampai skrg aku tertanya apa maksud xoxo

  13. din says:

    bakat mamat tu ada digunakan sebaik mungkin..gud job!! 8)

  14. aizuddin says:

    lawa gak tulisan cisdel ni :kiss_ee:

  15. Rama2Ungu says:

    WOW!!! Thats all i can said…

  16. Hisyam says:

    Respect dengan kehebatan manusia berfikir dan berbakat!

  17. misz fatin says:

    mcm mne la depa buat ni sume..
    sgt2 kreatif.. suke tgk.. ^_^

  18. Nieza Micha says:

    woahhh… cool la… lawa giler…>.<

  19. kembang kempis says:

    hebat nya….. 5 kali aq tgok,,, x puas lah…… bakat yg tbik pnya… x tau brapa taun dia blatih wat suma ni?????

  20. Najwa says:

    berbakat betul….lawa betul lukisan 3d nih

Leave a Reply to misz fatin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *