Upacara Pembukaan Sukan Asia 2010 yang Sangat Menakjubkan

Published On 14/11/2010 | By cisdel | Menarik

Kepada yang tidak tahu Sukan Asia sedang berlangsung di Guangzhou, China sekarang ni dan upacara pembukaan telah berlangsung semalam. Tapi malangnya aku tak berkesempatan nak tengok sebab mak aku nak tengok Ahmad Durrah di tv3. Oleh sebab itu aku semangat mencari video dan gambar-gambar menarik semasa opening ceremony tersebut unruk tatapan kita bersama.

Majlis Pembukaan Sukan Asia 1

Majlis Pembukaan Sukan Asia 1

Majlis Pembukaan Sukan Asia 2

2) Gambar Matahari terbenam di belakang Stadium Haixinsha sebelum majlis bermula

Majlis Pembukaan Sukan Asia 3

3) Letupan bunga api yang sangat cantik

Majlis Pembukaan Sukan Asia 4

4) Bot berlayar di Pearl River sewaktu majlis perasmian

Majlis Pembukaan Sukan Asia 5

5) Para atlet mengibarkan bendera sewaktu majlis pembukaan

Majlis Pembukaan Sukan Asia 6

6) Antara persembahan yang ada.. payung yang berlampu neon.. cantik woo

Majlis Pembukaan Sukan Asia 7

7) close up sikit gambar tadi.. hohoh ada awek cun rupanya kat tengah tu

Majlis Pembukaan Sukan Asia 8

8) close up yang lebih close lagi hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 9

9) oo benda tu boleh main pusing-pusing rupanya.. hohoh

Majlis Pembukaan Sukan Asia 10

10) Gambar pasukan China.. hohoh ada sesiapa ada gambar pasukan Malaysia? Sila la kongsi ye

Majlis Pembukaan Sukan Asia 11

11) Para penari dalam pakai tradisional takde la cun sangat.. hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 12

12) Mereka semua tergantung di udara semasa melakukan aksi ini

Majlis Pembukaan Sukan Asia 13

13) Lagi aksi orang tergantung.. hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 14

14) ni pon aksi orang-orang yang tergantung tadi

Majlis Pembukaan Sukan Asia 15

15) Kanak-kanak riang yang turut serta dalam upacara pembukaan ini

Majlis Pembukaan Sukan Asia 16

16) Aksi para penari

Majlis Pembukaan Sukan Asia 17

17) Pergh smart weh kapal ni

Majlis Pembukaan Sukan Asia 18

18) hohoho siap main-main api plak

Majlis Pembukaan Sukan Asia 19

19) Pasukan tentera bawak bendera China semasa majlis pembukaan

Majlis Pembukaan Sukan Asia 20

20) Gadis comel memukul gendang.. hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 21

21) ni pon aksi tergantung di pentas jugak ni

Majlis Pembukaan Sukan Asia 22

22) Ini orang yang buat ombak masa persembahan kapal tadi rasanya

Majlis Pembukaan Sukan Asia 23

23) Para penari beraksi

Majlis Pembukaan Sukan Asia 24

24) Renang berirama.. China memang otai sukan-sukan macam ni semua..

Majlis Pembukaan Sukan Asia 25

25) Persembahan pemukul gendang.. hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 26

26) tak tau nak bagi caption apa pada gambar ni.. hohoho

Majlis Pembukaan Sukan Asia 27

27) Ini pasukan Afganistan

Majlis Pembukaan Sukan Asia 28

28) Obor sempena Sukan Asia ke 16 di GuangZou China

Majlis Pembukaan Sukan Asia (BONUS)

(bonus) Gambar awek cun yang turut sama menyaksikan upacara pembukaan yang gilang gemilang ini.. hehehe

ini pulak video, ada 11 part semuanya tapi ini part yang paling kami suka. Kalau nak tengok semua part klik la pada related videos ye 😀

Di kesempatan ini kami ingin mengucapkan tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia kerana telah berjaya ke pusingan kalah mati. Walaupun tewas dengan China sebentar tadi tapi persembahan mereka berada di tahap yang agak menarik dan membanggakan. Reff tak guna.. Semoga atlet-atlet negara dapat menyumbangkan banyak pingat di Sukan Asia dan mengharumkan nama Malaysia

cisdel sokong Malaysiasumber: boston.com

Kongsi Artikel

7 Responses to Upacara Pembukaan Sukan Asia 2010 yang Sangat Menakjubkan

  1. ProfHariz says:

    Wow! Sangat hebat!

  2. MuNsYi~SaMa says:

    Diorg punya population ramai. tu boleh train buat sume ni. idea pun mantap2. :)

  3. azizan4444 says:

    aku sempat layan majlis pembukaan mlm tu.mmg cool..

  4. Wan Gerrard says:

    best2, sempat tengok gak..malaysia boleh ^_^v

  5. Wan says:

    apa pun bolasepak malaysia tetap di hati.x puas hati game lawan china

  6. fathah syaza says:

    mmg mantap arrr…dramatik abis… ;)thums up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *