Seni Kilat vs Bunga Api yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 05/11/2010 | By cisdel | Alam

Suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan gambar-gambar kilat yang sangat menakjubkan. Kali ini pula kami ingin kongsikan gambar kilat dan bunga api yang berlaku secara serentak dan menjadi hasil seni yang sangat cantik. Kami tak berapa pasti tentang keaslian gambar ni tapi yang pasti ia memang sangat cantik.

1) Cracked Sky

nampak macam bunga yang sangat cantik

2) The Flower

The Flower

memang masuk la kilat dengan bunga api ni

3) Falling Sky

falling sky

meriah betul bunga api dengan kilat ni. tapi aku agak yakin yang ni tak tulen hohoho

4) Sky Battle

Sky Battle

pertempuran bunga api dan kilat

5) The Fizzle

the fizzle

yang ni agak biasa-biasa aje.. hohoho bagi aku la

6) The Line

The Line

hohoho nampak macam ada garisan pembahagi kilat dengan bunga api.. sebab tu panggil the line kot

7) The Wheels

The Wheels

yang ini sangat balance.. bunga api dengan kilat 2-2 sangat cantik

8) Love

Love

ok sirius aku tak faham kenapa gambar ini nama dia love.. hohoho

9) Sky Fire

sky fire

ok gambar ini agak menakutkan.. hohoho

10) Dandelion

Dandelion

tahukah anda? dandelion adalah sejenis bunga yang sangat cantik

11) The Figure

Fireworks and lightning

ok gambar ini real diambil di Hilton Cebu Resort & Spa in The Philippines.

Macam mana? menakjubkan bukan? hoho kami terfikir nak buat post ni sebab malam ni sangat meriah dengan bunyi bunga api hohoho kasik chan la diorang nak raya esok :D. Selamat hari deepavali kepada yang menyambutnya.. 😀

sumber: wackyowl

Kongsi Artikel

7 Responses to Seni Kilat vs Bunga Api yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. eyra says:

    abg angkat aku ske amek gambar kilat . cool babe. aku suka gambar2 dia . hahah

  2. suffer8zine says:

    mmg nice2 la bro!

  3. titan says:

    aku suka ambil gambar lilin aje. kilat ni susah sket nak tangkap. aku penah dok tunggu. tapi dapat tangkap ekor ajer atau kesan kilat aje..

  4. syafiq.net says:

    selalunya nak tangkap gambar kilat ni kene guna long expose. sebab tu kalau tengok kebanyakkan gambar tu akan blur2 ayam sikit. lagi2 kalau tak guna tripod. macam love dan the figure.

    kalau dapat tangkap tak guna long expose tu memang hebat. mungkin dia guna kamera yang cekap tangkap cahaya atau guna tangkap sekali banyak (aku tak tahu term) :embarrassed_ee:

    emm aku terasa gak nak tangkap gambar kilat tapi holga ni tak de long expose. multi expose je.

  5. broFami says:

    bukan senang nk amik gambar kilat.. silap2 ko yg kena sambar petir haha 😮

  6. shukri says:

    lembu cisdel, janagn main mercuun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *