Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Published On 08/09/2010 | By cisdel | Alam

Banyak gambar masjid yang menarik terdapat di Malaysia. Selama ini kita asyik tengok dan kagum dengan seni bina luar negara je. Untuk post kali ini sempena bulan Ramadhan yang penuh berkat ini mari kita cuci mata dengan melihat gambar-gambar masjid yang sangat cantik yang terdapat di seluruh Malaysia.

Gambar Masjid Kristal – Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Kuala Terengganu

kristal 02 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

pertama kali aku nampak gambar masjid kristal ni.. sangat mengagumkan aku

kristal 01 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

masjid kristal

Gambar Masjid Tengku Tengah Zaharah (Masjid Terapung) – Kuala Terengganu

zaharah 03 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

ooo macam ni rupa masjid terapung

zaharah 02 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

masjid terapung

Gambar Masjid al-Azim – Melaka

al azim melaka Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

masjid al azim

Masjid AlBukhary – Yayasan AlBukhary, Alor Star Kedah

albukhary 04 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid alBukhary

Masjid Jamek Sultan Ismail – Batu Pahat Johor

ismail 01 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Jamek Sultan Ismail

Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah – Shah Alam

masjid biru Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

masjid ini juga dikenali dengan nama masjid biru kalau tak silap

Masjid Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) – Kajang Selangor

uniten 02 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

uniten

Masjid Jamek Kampung Baru – Kuala Lumpur

kgbaru 02 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Jamek Kampung Baru

Masjid Tanjung Bunga – Pulau Pinang

masjid penang Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Tanjung Bunga

Masjid Daerah Perak Tengah – Seri Iskandar Perak

seri iskandar 01 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

cantik warna kubah masjid ni

seri iskandar 03 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Daerah Perak Tengah

Masjid Sultan Azlan Shah – Jalan Raja Musa Mahadi Ipoh

azlan 06 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Sultan Azlan Shah

Masjid Sultan Ismail Petra – Kubang Kerian, Kelantan

petra 05 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

Masjid Sultan Ismail Petra

petra 03 Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

cantik masjid ni

Masjid Universiti Malaysia Sabah (UMS) – Kota Kinabalu

masjid ums Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

masjid ums sedap pulak aku tengok warna masjid ni.. hehe

Ini adalah sebahagian sahaja daripada masjid-masjid yang sangat mengagumkan yang terdapat di Malaysia ini. Sila layari sumber kami untuk melihat lebih banyak gambar lagi. Mungkin akan ada episod 2 untuk post gambar masjid ini.. tengok la nanti macam mana. Kalau ada sumber sila hubungi kami, terima kasih

sumber: mymasjid, gambar masjid dari skyscrapercity

Kongsi Artikel

38 Responses to Gambar Masjid yang Sangat Cantik di Seluruh Malaysia

  1. syahirul says:

    masjid kat tepi pantai melaka tu lawa gak kan? ko lupa letak masjid kat area umah aku ni.. cari la masjid al-falakh, subang jaya.. gyahahahhaaa~

  2. aizuddin says:

    masjid shah alam je aku pernah pergi..memang cantik :embarrassed_ee:

  3. Fikri Adhiey says:

    ni mesti lupa Masjid yang paling cantik di Malaysia iaitu Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar….erm, mana pic nya??? terlepas pandang ker or???

    • admin says:

      cantik itu satu benda yg subjektif bro.. post ni takde ranking pon paling cantik atau tak.. mungkin akan buat ep2 utk post masjid ni dan mungkin akan letak masjid Ubudiah tu nnt

    • shifaa says:

      pernah pegi situ, memang lawa :)
      go kuala kangsar

  4. aman says:

    Masjid Putrajaya? Hoho~

    Erm. Yang kat list nie, aku pernah sampai kat Masjid Shah Alam jer.

  5. seadead says:

    Owh!!!! Dah pernah sembahyang kat masjid kristal terengganu. Aku dah pergi kat masjid seluruh dunia. Ada yang buat guna kayu je masjid diorang masa aku g tu. Ada gak yang buat atas gunung @ bukit.

    Pergi kat taman islam kuala terengganu.hehehhehehehe~~~

  6. shifaa says:

    aku paling suke tajuk ni….
    sebab aku belajar topik ni…heheh :lol_ee:

    aku suke masjid kg.hulu melaka(masjid pertama), comel masjid ni, sampai aku wat model sketchup, sejarah dier aku tau.

    pastu masjid besi putrajaya, masjid ni special bagi aku sebab dier gune teknologi mesra alam…sejuk je masuk

    p/s: mase pegi Masjid al-Azim diorang tak bagi amik gambar kat dalam…nape tah..huhu

    • admin says:

      masjid besi tu nama dia masjid sultan al mizan kan skrg ni? aku tak dapat gambar yg betul2 la.. banyak yg dah heavy modified.. tu yg aku malas nak letak tu

  7. KNizam says:

    dah tengok masjid di islamabad? lawa woooo

  8. titan says:

    hoho..aku dah 4 tahun semayang kat masjid UMS tu. Hehe.. :P

  9. Encik MT says:

    :angry_ee: :angry_ee: :angry_ee: kekeke, setiap jumaat encik mt akan pi kat uniten,semayang raya kat sana pong syok juga ya! kekeke

    jom la melawat blog encik MT

  10. humblemodest says:

    masjid kat batu pahat pon ader..???waaa…!!
    bangge2

  11. Rron88 says:

    masjid kat sarawak Xde ke ?? hehehee……

  12. Wan says:

    perlis akan ada masjid terapung jugak
    mmg cantik dan indah
    jemaah pasti akan ramai

  13. Ryehanna says:

    Masjid Ubudiah di Kuala Kangsar, Perak yang cun giler tu xde dlm post ni?????

  14. ranie55 says:

    arap2 saudara dapat upload lebih banyak lagi gambar2 masjid seluruh malaysia,kerja saudara moga diberkati kerana jarang orang yang sanggup buat kerja fotografi masjid macam ni………….ok jazakallah

  15. arfa says:

    kalu tngok masjid kristal waktu mlm lgi cntik…
    sbb kristal tu akn btukr2 warne… <3

  16. rahmat says:

    masjid dah cantik…..yang lebih baiknya sesiapa yang tengok web ini,datang sekali imarahkan masjid..terutamanya masjid di kariah masing-nasing… amal makruf….

  17. Xavi De says:

    masjid yg aku pernah pergi yg ada dalam list nie…
    ~Masjid Kristal
    ~Masjid Terapung
    ~Masjid Sultan Ismail Petra
    ~Masjid al-Azim

    admin boley update, taruk masjid jubli perak(lau xsilap nama dia) a.k.a masjid beijing kat Rantau Panjang, Kelantan…. :)

  18. bayti says:

    masjid kubang kerian memang cantek, dekat ngan usm kampus kesihatan. teringin nak pergi.

  19. solawatul syifa says:

    Wah,cantiknya MASJID KRISTAL…..rasa teringin nak p pula.Mesti sejuk kat dalam kan.Kalau la ada orang nak bawa mesti best….:p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>