Panduan dan Tips Penjagaan Bayi

Published On 22/08/2010 | By cisdel | Lawak, Trivia

Masih ingat dengan post tips untuk ibu mengandung yang mendapat perhatian ramai suatu ketika dahulu? hahaha ini adalah sambungannya tips dan panduan yang sangat bermanfaat cara penjagaan bayi. Semoga mendapat manfaat 😀

cara untuk mengangkat bayi

games yang menarik untuk bayi.. hahaha tak boleh blah ajak lawan chess

pemakaian tali pinggang keledar

tips berjalan dengan baby

tips untuk shopping dengan baby

tips bermain dengan baby

senaman untuk bayi.. pergh aku pon tak larat nak angkat bar bell tu

tips untuk mengurut bayi

cara mandikan bayi.. pergh kejam giler main sembur macam tu je

cara untuk mengeringkan bayi.. =.="

cara untuk bantu bayi dalam proses nak tumbuh gigi.. pergh ingat kambing ke bagi makan kasut

hahahahahahahaa adeh tak tau nak komen ape

cara menenang kan bayi..

cara untuk meransang bayi... hahaha sila jangan bagi baby tengok cerita blue

cara untuk mengeratkan hubungan dengan baby

cara untuk buatkan baby tersenyum.. haha apa kata suruh baby baca cisdel.com :D

cara untuk memperkenalkan baby pada binatang..

cara untuk bersihkan hidung baby.. pergh korek ikut nafsu tu.. haha

cara nak letak baby kat katil.. diulangi.. katil bukan drawer..

cara untuk jadikan rumah anda babyproof.. hoho teringat cerita old dogs

cara untuk memilih pengasuh yang sesuai

cara untuk test susu baby.. hahaha siap jelir lidah apsal tak teguk je botol tu

cara untuk bagi baby makan.. slumber je sumbat drumstick kat mulut baby tu

cara nak check lampin bayi.. hahahahahaha

cara untuk tukar lampin baby.. serius aku tak faham apa yang ibu tu sedang lakukan

sila jangan masukkan baby dalam sangkar.. =.="

cara untuk bedung bayi.. yg kanan tu macam bedung untuk burung hantar baby masuk ikut corong asap.. haha

cara untuk kejutkan baby.. pergh kalau pakai horn tu confirm baby sewel..

Demikian lah tadi tips yang berguna untuk ibu-bapa yang baru dapat baby contohnya azmanishak. Oleh sebab lembu cisdel dah hilang, kami terpaksa culik sorang baby suruh berlakon jadi lembu cisdel.. haha

baby jadi lembu cisdelsumber: chokilala, allfunny

Kongsi Artikel

24 Responses to Panduan dan Tips Penjagaan Bayi

  1. tmukmkd says:

    hahaha setan la topo.. anak azmanishak tu ko pakaikan topeng cizdel nanti bapak dia gigit ko :vampire_ee:

  2. eiyda says:

    yang tukar lampin tu..mak die lap muntot…yg betul ngan tisu..yg salah lap gn kain dia hhahha :snake_ee: :snake_ee:

  3. finalcross says:

    Mcm pernah nmpk la gambar2 di atas tu…rasenye pernah lihat kot. mmg kreatif idea diorg! 😀

  4. Luth Textile says:

    kikiki walaupun dah pernah baca tapi tetap lawak! hohohoohoh

    azman seorang bapak penyayang. tak mungkin nak layan anak dia mcm tu 😛

  5. Kreuger says:

    muahahaha siot jer. yang bab bagi mandi baby tu tak bleh blah.. sembur jer.. ingat pokok bunga ke? hahaha :snake_ee:

  6. dark_half says:

    part nak keringkn anak tu lg best, msuk mesin basuh teros!haha…anak sapa la yg malang tu :lol_ee:

  7. diraja22 says:

    panduan menjadi ibu bapa mithali ni..

  8. diraja22 says:

    panduan generasi gemilang..

  9. ejam says:

    nursing baby terbaik…
    apa kejadahnya dada berbulu nk bg susu kat baby…haha

  10. Lee says:

    adoii…lawakkk..

  11. Lee says:

    terbaekk la entry ni..hehe…

  12. zoul says:

    Bayangkan dia kejut baby guna air horn… tapi kalau kejut topo bangun sahur guna tu…. sheshuai… hi hi

  13. encikmizi says:

    tak bole blah arr sume ni! AHAHHAHAHHA.. mak bapak jenis ape la nii.. hahahhahaha :snake_ee:

  14. Aisha Rahmat says:

    Ade ke mak bapak yg jaga bayi mcm ni? Klu ada pun must be something wrong somewhere… :rolleyes_ee:

  15. wawa wahida says:

    seriusly mmg sesuai utk dipelajari but yg NO tu mmg xsesuai sgt2…kelakar pun ade…;)

  16. Dangduu says:

    Ibu itu sedang lap bontot baby dengan kainnya…=.=”

  17. AdaAkuKesah says:

    kool cisdel.. good effort.. keep it up 😀

  18. nur says:

    hahahaha…yg paling best baik punyer dia korek taik idung anak dia mcm tu..leh jadi idung gorila besau nnt…kahkahkah

  19. balqis says:

    muehehehe…. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *