Gambar Rama-Rama yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 03/05/2010 | By cisdel | Alam

Semenjak 2 menjak ini cisdel.com sering memaparkan post-post yang berunsur cuci mata.. Menyaksikan keindahan alam ciptaan Tuhan. Diharapkan selepas menyaksikan keindahan alam ini korang semua akan lebih menghargai alam sekitar :D. Untuk post kali ini dipaparkan gambar rama-rama yang sangat cantik .

angel butterfly

angel butterfly

yellow butterfly

yellow butterfly

rama-rama yang sangat cantik

rama-rama yang sangat cantik (aku tak tau nama dia)

rama-rama yang seksi

rama-rama yang seksi

orange butterfly

orange butterfly

coklat dan hijau

coklat dan hijau

glowing butterfly

glowing butterfly

glass wing

glass wing

mana yang lebih cute? bunga ke rama-rama?

mana yang lebih cute? bunga ke rama-rama?

rama-rama biru yang cantik

rama-rama biru yang cantik

cantik patern rama-rama ni

cantik patern rama-rama ni

rama-rama tumpang siput

rama-rama tumpang siput

bunga tu cantik.. rama-rama tu pon cantik

bunga tu cantik.. rama-rama tu pon cantik

kupu-kupu

kupu-kupu

rama-rama beratur

rama-rama beratur

rama-rama di bunga unggu

rama-rama di bunga unggu

rama-rama menyorok

rama-rama menyorok

blue fall

blue fall

black queen

black queen

black beauty

black beauty

Sekali lagi aku agak terkilan sebab tak tau nama saitifik rama-rama ini semua.. hahaha tunggulah satu masa nanti jika aku berkelapangan aku akan cari semua nama saintifik dia. Lembu cisdel pon berangan nak jadi rama-rama yang cantik

cisdel rama-rama

cisdel berangan nak jadi rama-rama

sumber: ezzal

Kongsi Artikel

61 Responses to Gambar Rama-Rama yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. najwa says:

    cantiknya ciptaan illahi…teruja bila tengok keindahan ciptaannya…tiada apa yang boleh mengalahkannya…jika ada peluang,saya akan tengok lagi gambar-gambar yang indah sebegini…

  2. nina says:

    memng cantik

  3. nur says:

    cantik nye rama-rama

  4. siti sahhirah ibrahim says:

    emm…cantiknya ciptaan tuhan,cantik sgt2

  5. adda says:

    wauuu..sgat chantek ciptaanNya 🙂

  6. aurora lips lips says:

    gelinya aku tengok rama rama yang warna blue fall…………………………..

  7. rozly natasya says:

    :rolleyes_ee: cantiknyer

  8. Fatin Nabila says:

    rasa macam nak bele je rama-rama blue fall & angel butterfly

  9. hayley sullivan says:

    :lol_ee:mmg cntik… :)blue fall cntik sngat…sjuk mta mmndang…. 😉

  10. aida says:

    cantik rama-rama.
    tapi nape skit snggt….

  11. azma says:

    sangat chantek ramarama tuh !
    blue fall

  12. dakcomot says:

    cantiknyaaaa……^_____^

  13. kemuncup says:

    syukran2…betul2leh cuci mate arini pas tgk pickat cni…puas ati…release jap tensen nih…thx

  14. Iklil says:

    Subhanallah… cantik sgt2! 😮

  15. siti nur kamilah abdullah says:

    subhanallah….cantik ya teramatllah ciptaanNya…
    hargailah….

  16. nurul dayana bt mahmud says:

    9.9.2003 🙂

  17. akakcomey says:

    Riwayatnya pendek…kena awetkan untuk melihat koleksi rama-rama yang cantik dan menarik warnanya.

  18. ZIELLA NASRI says:

    kebesaran ALLAH S.W.T 🙂

  19. isma hakim says:

    subahanallah….semua ciptaan nya allah lawa dan menarik perhatian….cuma knp rama-rama yg seksi 2 p0n ada???..x dak nama lain ke???……(^_^)

  20. isma hakim says:

    wah!!!kita brtemu dihari yg indah ini…rama2 yg dipaparkn itu semuanya menarik…ucap ribuan 3ma kasih ini di tujukn kpd cisdel krna memaparkn gmbr rama-rama yg cantik dn indah…saya sukaknnya…tidak lupakn ribuan 3ma kasih ditujukan kepada kwn2 yg tlh melihat rama2 yg dimamaparkn…dalam bahasa mandirin cntk(meli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *