Design Logo Minimalis yang Bijak dan Cool

Published On 09/04/2010 | By cisdel | Menarik

Logo sangat memainkan peranan yang penting untuk menjenamakan sesebuah produk. Logo juga dapat memberi impresi awal tentang sesebuah syarikat ataupun produk. Berikut adalah beberapa design logo yang sangat cool dan minimalis.

walk

walk

upside down productions

upside down productions

Wine Searcher

Wine Searcher

up

up

unarmed

unarmed

think tank

think tank

Sex Lovers

Sex Lovers

mummy

mummy

Love Clip

Love Clip

LocKey

LocKey

killed productions

killed productions

Giraffe

Giraffe

Foot

Foot

Filmaps

Filmaps

fence

fence

codefish

codefish

City Direct

City Direct

backspace

backspace

back

back

Menarik bukan? hohoh kreatif giler orang yang design ni kalau aku la mungkin ambil masa lama giler nak design.. hohoho logo cisdel.com? hohoho tak perlu aku perkenalkan lagi.. hehehe

lembu cisdel

logo cisdel.com

sumber: bluefaqs, logopond

Kongsi Artikel

16 Responses to Design Logo Minimalis yang Bijak dan Cool

  1. syahirul says:

    haha.. ensem seh logo2 atas tu.. tapi WALK nya logo tu seakan2 macam sony vaio kan?

  2. beliamuda says:

    ringkas tapi stylo~

  3. maia says:

    killed tu cool,,
    tp yg fence tu rsenye org x prsan klu tgok skali je,,
    papepon cisdel ;DD

  4. MyaFiza says:

    less is more..
    tp logo cisdel paling cute. hahaha…=)

  5. aizuddin says:

    smart :embarrassed_ee:

  6. azizuan says:

    banyak logo yang pakai negative space..I loike!

  7. EV says:

    simple tpi sgt semart!cisdel~

  8. syin says:

    kiut2….simple tapi bermakna……

  9. farenova says:

    cool semuanya, cisdel punya sgt cutee 😀

  10. sasa says:

    saya paling suka mummy tu..
    amazing! :lol_ee:

  11. anggun says:

    suke luvclip..hoho :lol_ee:

  12. sickchild72 says:

    aku suka yang up . haha sempoi

Leave a Reply to beliamuda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *