Burger yang Sangat Unik dan Pelik

Published On 27/03/2010 | By cisdel | Menarik

Burger merupakan makanan yang sangat popular di seluruh dunia. Mustahil la ada yang tak pernah makan burger selama ini. Tapi mungkin korang tak pernah lihat atau makan burger yang ada dalam post ini.. laparnya..

1) The Burger Pumpkin

burger bentuk labu

burger berbentuk labu..

Sesuai dengan nama dia, burger ini memang kelihatan seperti labu. Roti bun dia besar giler.. sumber

2) Burger Cupcakes

cupcakes burger

cupcakes burger

Ok ini bukannya burger.. hohoho hanya sekadar cupcakes yang dibuat mengikut bentuk burger. Rasanya yang cheese tu je yang original. Lain semua palsu. sumber

3) The Sneaker Burger

burger bentuk kasut

burger bentuk kasut

Burger yang berbentuk kasut ini sangat unik dan cool. Sangat sesuai bagi mereka yang suka makan kasut. sumber

4) The Smallest Burger

burger paling kecil

burger paling kecil

Ini merupakan burger yang paling kecil sekali yang pernah dibuat (setakat yang aku tau la.. ) rasanya makan 10 pon tak kenyang.. sumber

5) The Fatty Melt

burger keju

burger keju

Nak tahu kenapa ia dipanggil fatty melt? hohoho sebab roti burger ini diperbuat oleh 100% keju yang dibakar. sumber

6) Deep Fried Burger

burger goreng

burger goreng

Hoho anda dah pernah makan aiskrim goreng? cubalah burger goreng pulak.. confirm sangat menggemukkan. sumber

7) Cheesescraper

banyak giler cheese dia..

banyak giler cheese dia

Hahaha percayalah burger ini memang untuk penggemar cheese. Banyak giler cheese pada burger ni.. cisdel!!! sumber

8) Rave Burger

burger ini dipenuhi dengan onion ring

burger ini dipenuhi dengan onion ring

Jika cheesescrapper dilimpahi dengan cheese, burger ini pula dilimpahi dengan onion ring yang sangat banyak. sumber

9) Krispy Kreme Burger

burger donut

burger donat

Burger ni rupa dia macam kuih keria yang mak aku selalu buat.. hoho agak-agaknya manis tak burger ni ek? sumber

10) Bizza

burger+pizza

burger+pizza

Ianya adalah gabungan burger dan piza maka terhasil amak mereka yang diberi nama bizza. sumber

11) World’s Biggest Burger

burger paling besar

burger paling besar

Burger yang paling besar ini adalah seberat 118 pound bersamaan dengan 53.5238997kg.. hahaha cisdel!!! sikit lagi nak sama berat dengan aku. sumber

Aku teringin nak makan oblong burger.. Kat Melaka ni sapa ada jual ek? yang kat bawah ini pulak burger versi lembu cisdel.

siapa berani makan burger ni?

siapa berani makan burger ni?

Kongsi Artikel

31 Responses to Burger yang Sangat Unik dan Pelik

  1. yonna says:

    deep fried burger tu looks very yummy dowh! HAHAHAH dah la tgh2 malam ni.

    mata lembu dah kena cungkil eh? HAHHHAHAA

  2. liliana says:

    wow… :gulp_ee:
    dapat sebijik, sebulan x makan lain dah.. :lol_ee:

  3. landax says:

    I Love CissssssDale!!ahaha 😉

  4. Memang perut semakin lapar biler bace blog ni….dah la tengha pose nih….haiyo…

  5. Pingback: 11 Burger Pelik Giler Tapi Lazat

Leave a Reply to kenwooi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *