Ukiran Pasir Berbentuk Binatang yang Cool

Published On 26/03/2010 | By cisdel | Menarik

Sudah menjadi kebiasaan kalau kita ke pantai pasti kita akan bermain-main dengan pasir di persisiran pantai yang lembut dan best itu. Bagi yang memiliki bakat pasti tidak akan melepaskan peluang untuk membuat istana pasir yang menarik. Berikut adalah beberapa ukiran pasir berbentuk binatang yang menarik.

1) Naga Pasir

naga pasir

naga pasir

Siap ada api tu beb kat hidung dia.. siapa berani dekat silap-silap boleh terbakar tangan. sumber

2) Singa Pasir

2.1 Singa Pasir Malas

Singa pasir yang malas

ni mesti dah banyak makan ni..

2.2 Singa Pasir Gagah

Singa Pasir yang Gagah

hoho tampan je rupa singa pasir ni

Jangan main-main weh walaupun diperbuat daripada ukiran pasir, taoi nampak real dan menakutkan jugak. sumber, sumber

3) Beruang Pasir

macam pelik je aku tengok beruang ni

macam pelik je aku tengok beruang ni

Berunag macam ni selalu dijadikan karpet kat rumah orang kaya-kaya.. sumber

4) Ikan Duyung Pasir

ikan duyung yang seksi

ikan duyung yang seksi

Rasanya ikan duyung ni tengah berjemur kot.. tak lama lagi jadi ikan kering la dia.. sumber

5) Katak Pasir

kacak jugak katak ni..

kacak jugak katak ni..

Ok yang depan tu katak.. tapi yang kejar katak tu kat belakang tu binatang apa ek? siput babi mekanikal?

6) Anjing Laut Pasir

anjing.. laut.. pasir

anjing.. laut.. pasir

Dah la anjing.. laut plak tu.. pastu terdampar kat pasir.. hohoho sumber

7) Penyu Pasir

penyu pasir

penyu pasir

Penyu ni nak cari port untuk bertelur ni kot.. pastu gali punya gali sampai badan tertimbus pasir.. hohoho sumber

8) Tenggiling Pasir

tenggiling pasir

tenggiling pasir

hohoh tenggiling ni nak cari makan sampai sesat tepi pantai kot.. haha sumber

9) Moyet Pasir

monyet pasir

monyet pasir

bukan satu, bukan 2 malah satu family sekali moyet pasir ni pi tepi pantai..

10) Gajah Pasir

gajah pasir

gajah pasir

Detail giler beb anak gajah ukiran pasir ni.. Mata dia pon nampak real, jeles aku tengok. sumber

11) Badak Air Pasir

badak air pasir

badak air pasir

Walaupun nampak sebahagian je kepala badak air ni, aku dapat rasakan badak air ini sangat kacak. sumber

lembu cisdel cuba buat ukiran pasir sendiri

lembu cisdel cuba buat ukiran pasir sendiri

Kongsi Artikel

17 Responses to Ukiran Pasir Berbentuk Binatang yang Cool

  1. hanisah says:

    huishh.. gile tekun diorang buat mende2 cmni..

  2. azizuan says:

    beruang tuh macam beruang mr magoo..hahaha

  3. elyaszbha says:

    gajah pasir cute 😀

  4. Kals says:

    pergh…gempak2 tu die org buat 😯

  5. EV says:

    smart giler!

  6. sweetymui2 says:

    wahhh..cantek!!

  7. MrRollies says:

    lembu cisdel sibok je nak wat ukiran =P

  8. neo says:

    Cisdel 😀

  9. aizuddin says:

    penat2 buat pastu kena langgar dgn ombak..hohoh :embarrassed_ee:

  10. kenwooi says:

    this is really creative =)

  11. Beyta says:

    nice~ haha

    -Beyta-

  12. eiyda says:

    kreatif giler!!…sian lembu tu..hahaha

  13. yonna says:

    gajah pasir paling comel! muahaha :p

  14. Miecyber says:

    Cooolll………………….:D

  15. mana kepala lembu pasir cisdel? hehe :tongue_laugh_ee:

  16. ZULAIKHAH FARAH says:

    :gulp_ee: :gulp_ee: TEBELIAK BIJIMATA TGK :kiss_ee: :kiss_ee:

Leave a Reply to Kals Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *