Kek Berbentuk Karakter Kartun yang Cute dan Unik

Published On 22/03/2010 | By cisdel | Comel

Sekali lagi post yang sangat sedap diwujudkan di cisdel.com hohoho jika sebelum ini post berkenaan dengan bentok berbentuk binatang yang unik, kali ini kita tengok pulak kek berbentuk karakter kartun yang cute dan sayang untuk dimakan.

1) Kek Bentuk Tazmanian Devil

Tazmanian devil cake

Tazmanian devil cake

Dari kecil aku memang sangat-sangat-sangat minat akan Taz ni. Dia ganas, kelakar dan cute hoho dan kek ini pon sama kalau aku dapat ni best woo. sumber

2) Kek Bentuk Wall-E

Wall-E cake

Wall-E cake

Kek ini sangat detail dan sangat cute dan sangat sedap mata memandang. Rasa dia? ntah la hoho sumber

3) Kek Bentuk Master Yoda

Master Yoda Cake

Master Yoda Cake

Kek ini pon sangat detail hoho boleh nampak kerut orang tua pada si yoda ni. May the force be with the cake hohoho sumber

4) Kek Alice in Wonderland

Alice in Wonderland Cake

Alice in Wonderland Cake

Walaupun cerita Alice in Wonderland sangat hampeh dan bosan tapi aku rasa kek ini sangat cool. Rasanya kalau makan kek ni boleh jadi besar tak macam dalam cerita tu? hohoho sumber

5) Kek Berbentuk Hello Kitty

Hello Kitty Cake

Hello Kitty Cake

Rasanya siapa berani makan kepala kucing ni ek? hahaha sumber

6) Kek Berbentuk Super Mario Bross

Super Mario Bross Cake

Super Mario Bross Cake

Hohoho kek ini pon sangat menyelerakan. Jangan nanti lepas makan kek ni terus melompat-lompat hiperaktif macam mario dah le. sumber

7) Kek Berbentuk Barney

Barney and Friens Cake

Barney and Friends Cake

Barney and Friends merupakan cerita kanak-kanak yang aku sangat gemari suatu ketika dahulu. Hohoho macam best je dapat kek bentuk dinosour.. sumber

8) Kek Berbentuk Stormtrooper

Stormtrooper Cake

Stormtrooper Cake

9) Kek Berbentuk Herbie

Herbie the Love Bug cake

Herbie the Love Bug cake

Siapa yang tak kenal dengan Herbie ni memang agak pelik. Hohoho dialah kereta yang mempunyai perasaan dan sangat cool. Best jugak kalau dapat kereta ni jadi kek hari jadi. sumber

10) Kek Berbentuk Bender

Bender cake

Bender cake

Kepada yang tak kenal dengan Bender, dia adalah seekor robot yang tiada perasaan dalam cerita Futurama. sumber

Lembu cisdel mengada-ngada nak sambut birthday

Lembu cisdel mengada-ngada nak sambut birthday

sumber: toxel, uphaa, cake.designsshare.com

Kongsi Artikel

29 Responses to Kek Berbentuk Karakter Kartun yang Cute dan Unik

  1. Liyana says:

    wuyoo mata dekat lembu cisdel ada lilin macam peluru berpandu awww i likeee πŸ˜€

    paling cntik alice in wonderland. tak kiraa ;p

  2. Azrul Hisham says:

    aku suka kek yang master yoda tu…thumbs up :smirk2_ee:

  3. Rara says:

    nak cake hello kitty please? :tongue_rolleye_ee:

  4. EV says:

    saye mau kek bender itu!cerita katun futurama sangat cool!

  5. muni says:

    mmg bosan pn cite alice..huhu…
    dpt kek cam ni..xsampai ati nk mkn..cantik!! πŸ˜€

  6. fatin says:

    wah..kreatif betul orang yang menghasilkan kek-kek tersebut πŸ™‚

  7. muni says:

    da tgk ke??iron man?

  8. Kals says:

    kek bentuk wall e tu mmg gempak dowh… :shock_ee:

  9. mohdisa says:

    dah macam tanah liat aku tgk…hehe

  10. fina fento says:

    comel..smpai tak sanggup nak makan πŸ˜›

  11. eja says:

    comel hehe..
    memang kreatif sungguh hehe

  12. eyra says:

    alice best!!!

  13. elyaszbha says:

    wall-e paling smart lah πŸ™‚

  14. azizuan says:

    bender rules
    kiss my shiny metal ass!!
    hahaha

  15. Amir says:

    x selera nak makan kek mcm ni… mcm x sedap je. decorate je lawa.

  16. eiyda says:

    sweet…cantik..cute..comey..sayang nk mkn..hehhe 😯 😯

  17. kembang kempis says:

    fuyohhh terer tahap gaban ni… aq keja kat bakery n cake stakat kek taj mahal je yang termampu.. hehe

  18. AsilahZawani says:

    Walll eeee πŸ˜‰

  19. nurul says:

    boleh buat kek patung domo x..?

  20. wida says:

    hi,

    can make chipmunk cake?
    i interest n pls email me
    thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *