Kereta Polis yang Cool dari Seluruh Dunia

Published On 21/03/2010 | By cisdel | Menarik

Dengan kadar jenayah yang semakin berleluasa sekarang ini, pihak polis pasti memerlukan kenderaaan yang berkuasa tinggi untuk mengejar penjenayah yang melarikan diri. Berikut adalah bebrapa koleksi kereta polis yang cool dan berkuasa tinggi dari seluruh dunia.

1) Lamborghini Gallardo

1.1 Lamborghini Gallardo Itali

Italy : lamborghini Gallardo

Italy : lamborghini Gallardo

1.2 Lamborghini Gallardo Afrika Selatan

South Africa Lamborghini Gallardo

South Africa Lamborghini Gallardo

1.3 Lamborghini Gallardo United Kingdom

UK: Lamborghini Gallardo

UK: Lamborghini Gallardo

Ketiga-tiga negara mempunyai kereta yang sama bezanya mungkin hanya pada warna. NEgara mana punya kereta paling buruk warna dia? Kereta ini dikuasakan dengan 5 liter V10 dan 500hp mampu untuk pergi dengan kelajuan maksimum 190mph.

2) Porche 911

2.1 Porche 911 Austria

Austria Porche 911

Austria Porche 911

2.2 Porche 911 Jerman

Germany Porche 911

Germany Porche 911

2.3 Porche 911 Romania

Romanian Porche 911

Romanian Porche 911

Porche 911 ini dilengkapi dengan 6 cylinder engine dan 500hp dan mampu untuk pergi dengan kelajuan maksimum 177-186 mph.

3) Carbon Motors E7 – USA

Corbon Motors E7 USA

Corbon Motors E7 USA

Kereta ini dikuasakan dengan 300hp dan mempunyai banyak teknologi tinggi yang maju cantohnya pengesan no plat. Tetapi ianya masih dalah prototaip dan dijangka akan mula beraksi pada 2012. sumber

4) Dodge Magnum – USA

Dodge magnum USA

Dodge magnum USA

Kereta peronda ini dimiliki oleh Polis USA dari Michigan yang mahu menjadikan polis mereka lebih bergaya. Tiada info berkenaan kemampuan kereta ini mungkin kerena tak nak bagi penjenayah tahu kot hohoho.  sumber

5) Corvette c6 – USA

Corvette C6

Corvette C6

6) Hummer H2 – USA

Hummer H2 USA

Hummer H2 USA

Untuk kegunaan syerif-syerif di Texas. penuh gaya, penuh kuasa hahaha. Dikuasakan dengan 7.0L supercharged V8 dan juga 700 hp. sumber

7) Brabus CLS v12S – Jerman

Brabus Rocket Jerman

Brabus Rocket Jerman

Dengan kuasa  730hp dari  twin-turbo V12 kereta ini mampu pergi dengan kelajuan maksima 225.19mph. Dan kononnya merupakan kereta sedan halal yang paling laju sekali. sumber

8) Mini Cooper – Jerman

Mini cooper jerman

Mini cooper jerman

Kereta ini mungkin lebih kepada gaya berbanding kuasa. Ye la sangat sesuai digunakan oleh polis-polis jerman yang seksi itu. sumber

9) Caparo T1 RRV – United Kingdom

Caparo T1 RRV UK

Caparo T1 RRV UK

Dengan kuasa 575hp at 10,500 rpm daripada 3.5L V8 engine kereta ini mampu unutk pergi dengan kelajuan maksimum 200mph. Hohoho penjenayah di UK pasti sangat berjaga-jaga dengan kereta peronda ni. Macam kena kejar dengan kereta F1 tu. sumber

10) Mitsubishi Lancer Evolution 10 – Malaysia

Mitsubishi Lancer evo 10 - Malaysia

Mitsubishi Lancer evo 10 - Malaysia

Hohoho Malaysia pon tidak kurang hebatnya, pada tahun 2009 PDRM (Polis Diraja Malaysia) telah membeli 10 unit kereta polis ini yang mampu membuatkan ramai orang telan air liur. hohoho Lancer Evo tu beb.. sumber

hohoho kereta polis versi lembu cisdel

hohoho kereta polis versi lembu cisdel

Kongsi Artikel

18 Responses to Kereta Polis yang Cool dari Seluruh Dunia

  1. Frantz-Senpai says:

    skang ni rasa rendah diri pulak bila ader mat salleh tgk polis kita pakai kancil kejar kereta skyline.. huhu

  2. neo says:

    kereta lembu yg x tahan tu..LOL

  3. Dr House says:

    Afrika selatan pun pakai Lambo. Hebat.

  4. Amir says:

    Malaysia xde duit nk beli kereta mahal2..

  5. Hadjie says:

    Beruntung jadi Polis. Dapat bawa kereta best2. minat Porshe 911 tu. Teringat satu kereta Polis kejar satu budak motor, last2 budak motor tu langgar belakang kereta saya. :grin2_ee:

  6. joe budu says:

    pergh..tetibe aku ase nk jd polis plak..

  7. Ieda says:

    wv tak ade ke untuk polis pempuan? :)

  8. FCUKZBLOG says:

    pergh memang hebatlah.malaysia tak ketinggalan juga naik taraf model kereta mereka.caya la malaysia

  9. pa'ah says:

    i’m officially a BIG fan of your blog..hehe
    tertunggu2 nak tgk your next entry, dgn gambor2 baru..
    hehe

  10. elyaszbha says:

    hahaha. jgn nak cuba pecut kalau kena kejar ngan keta polis f1 tuh :snake_ee: haha xlepas punya.

  11. azizuan says:

    malaysia beli 10 bijik pown orang dah kecoh2 bazir duet..x beli ckp polis koman pakai keta x laju..pelik kn malaysia

  12. J.Love says:

    OMGGG nak hummer hummer hummer hummmmmmmeeerr!!!

  13. tigerbuff says:

    klau boleh aku nk kereta kepala lembu tuhh….mmang the best….

  14. icad says:

    wah keta usa siap bole kesan no plat lagik giler ah

  15. gingo says:

    pe nk peliknye.. biase je…… :rasberry_ee: 😛

  16. w@n! says:

    hoho
    m’sia pakai kete bese-bese jerr
    jimat duit :smirk1_ee:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *