Bilik Hotel yang Cool dan Unik

Published On 17/03/2010 | By cisdel | Senibina Menarik

Jika semalam kita lihat koleksi rumah yang unik hari ini mari kita tengok macam mana rupa bilik hotel yang cool pulak. Hohoho aku buat post ini sebab tengok cerita Hotel Mania semalam macam best je.. Berikut adalah koleksi bilik hotel yang pelik, unik dan cool mungkin sesuai untuk dijadikan lokasi percutian hehehe.

1) Drain Pipes Hotel

hotel dalam paip

hotel dalam paip

Hohoho agak cool bukan hotel ini, dibina daripada paip pembentungan selalu boleh nampak paip ni dalam cerita doraemon je. Memang kreatif mereka ini. sumber

2) Everland hotel

hotel mudah alih

hotel mudah alih

Hotel ini boleh dibawa kemana sahaja. Akan diangkut menggunakan kren dan anda boleh memilih lokasi kegemaran anda. sumber

3) The Old Jail Hotel

hotel penjara

hotel penjara

Teringin nak masuk penjara? Tapi anda terlalu baik dan tak layak masuk penjara? hohoh inilah penyelesaiannya. sumber

4) Ice Hotel

hotel ais

hotel ais

Hotel ini memang cooool.. dibuat sepenuhnya menggunakan ais tetapi malanya hanya untuk sementara. Bila habisnya musim sejuk ais itu akan cair.. hohoho tapi sukup menarik dan cool. sumber

5) Upside Down Hotel Room

hotel terbalik

hotel terbalik

Apa yang menarik tentang hotel ini adalah sebab ianya terbalik.. Macam mana nak tidur kat atas katil tu? hahaha ntahlah… sumber

6) Undersea Hotel

hotel dalam air

hotel dalam air

Hotel ini dibina di dasar permukaan laut. Sangat menarik mungkin ikan-ikan akan skodeng masa anda sedang buat projek tidur. sumber

7) Vampire Hotel Room with Coffins

hotel pontianak

hotel pontianak

Hotel ini mungkin sesuai untuk anak pontianak atau pontianak harum sundal malam atau sesiapa yang teringin nak jadi pontianak. hohoho lupa plak Siong yang dekat tv3 & tv9 tu pon boleh kot. sumber

8) Capsule Hotel

hotel kapsul

hotel kapsul

Hotel yang terletak di Jepun ini sangat unik ia dilengkapi dengan tv, radio dan juga wifi. Kononnya sering digunakan oleh para pekerja yang tak sempat balik rumah (atau gaduh dengan bini kot hehehe). Harga semalam adalah 3500 yen.. bersamaan RM127+- cisdel.. mahal giler.. sumber

hohoho si lembu cisdel sangat berminat nak menginap di hotel kapsul tu saksikanlah gelagat beliau (tak sedar diri punya lembu.. habis bajet buat bayar hotel tu je…..)

lembu cisdel sedang bercuti

lembu cisdel sedang bercuti

Kongsi Artikel

23 Responses to Bilik Hotel yang Cool dan Unik

  1. MrRollies says:

    diorang ni sangat kreatif !! 😀

  2. Kals says:

    kerande tu mcm seram je… :hmm1_ee:

  3. EV says:

    cisdel!sangat menarik!

  4. eyriqazz says:

    unik..teringin juga nak menginap di sana…

  5. yonna says:

    upside down tu terbaik dowh.aku tgk pun naik pening.
    aku x dpt tgk gambar lembu T___T

  6. Hanis says:

    hahahahaha~

    memang menarik.
    nice.nice.

    tp tape la.
    sy dh bersyukur dgn hotel yg normal.

  7. syin says:

    hotel berbentuk botol kaca xde ke…? haha..senang nk skodeng…

  8. hazzy says:

    cmne lah nak tido kat hotel upside down tu ek? :gulp_ee:

  9. Amir says:

    wah bestnya hotel2 mcm ni.. :kiss_ee:

  10. salina says:

    hotel ais.. x yah guna aircond =D 8)

  11. zik says:

    Hotel cistel paling sempoi… ngeh2 :rasberry_ee:

  12. anys says:

    memang pelik bilik2 hotel nih 😯

  13. kakchik says:

    memang unik dan kreatif. kakchik nak yang bawah laut tu. sambil baring dapat tengok ikan berenang-renang, tenang je rasanya.

  14. ayong.qiela says:

    cool gile bilek hotel ceni! hahaha/

  15. sasa says:

    wah!!
    nak pegi undersea hotel..
    bestnyer!! 😮

  16. zul says:

    nak sgt nginap kat capsule tu ;0

  17. Herlina Susanti says:

    pngen nginep yg d hotel undersea it loch…. pngn bgt!!! :)
    kpn ea????????? tp kxkx impossible deh :embarrassed_ee:

  18. Herlina Susanti says:

    pngn bgt nginep d hotel undersea :). tp kxkx impossible deh :embarrassed_ee:

  19. upside down tu kena pakai gam kt blkg bdn dulu ke sblom landing atas katil? huhu

  20. Hotel penjara tu menarik! Penjara Pudu yang nak dirobohkan tu kenapa tak dijadikan hotel kan? Boleh jugak dikekalkan bangunan bersejarah. Boleh dilihat oleh generasi akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *