Mentol Lampu yang Cool

Published On 13/03/2010 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Mentol lampu sangat berguna untuk menerangi kegelapan malam. Walaupun sekarang ni ramai yang dah pakai lampu pendaflour tapi mentol bulat tu masih juga digunakan sebab ianya cool dan retro.. hahaha. Berikut adalah koleksi beberapa design mentol lampu yang sangat menarik dan cool.

1) Oyule Light Bulbs

mentol lampu pelita?

mentol lampu pelita?

Mentol yang boleh digunakan dimana-mana.. Tidak perlu kuasa elektrik pon boleh terang satu rumah.. Sangat sesuai untuk kegunaan pada masa blackout.  sumber

2) Melting Light Bulb Lamp

mentol yang cair..

mentol yang cair..

Agak menarik bukan design lampu ini? hohoh sangat menarik dan boleh menghiasi ruang tamu anda. sumber

3) Broken Light Bulb Lamp

mentol yang dah pecah..

mentol yang dah pecah..

Biasanya orang akan membuang mentol yang telah pecah tapi berbeza bagi mentol lampu ini.. Hohoho yang pecah inilah yang digunakan.. sumber

4) Pocket Light Bulb

mentol boleh lipat

mentol boleh lipat

Mentol ini sangat flexible dan boleh dibawa ke mana-mana.. Boleh disimpan di dalam poket dan bila mahu menggunakannya hanya tegakkan mentol dan akan keluar cahaya terang.. sumber

5) Mobile Light Bulbs

mentol mudah alih

mentol mudah alih

Untuk menggunakan mentol ini hanya perlu caj ia di pokok lampu berkenaan dan kemudian mentol tersebut boleh dialihkan dan ia akan terus menyala. Sangat sesuai sebagai peneman untuk ke tandas di malam hari.. sumber

6) Light Bulb Flashlight

lampu suluh berbentuk mentol

lampu suluh berbentuk mentol

Ini hanyalah lampu suluh LED biasa yang berbentuk mentol.. Agak menarik dan boleh buat magic menyalakan mentol menggunakan tangan sahaja :D.. sumber

7) Light Bulb Candle

lilin berbentuk mentol..

lilin berbentuk mentol..

Ini merupakan satu lagi mentol lampu yang boleh digunakan untuk menerangi rumah ketika blackout.. sumber

8) Flat Light Bulb

mentol pon nak slim

mentol pon nak slim

mentol yang sangat slim ini agak kebal dan susah untuk pecah.. Kalau tak percaya sila beli dan cuba pecahkan.. hohoho sumber

9) Siamese Light Bulb

mentol kembar siam..

mentol kembar siam..

Mentol ini ada macam ala-ala 2 jiwa 1 hati.. hahaha ada 2 tapak tapi 1 je sumber cahaya.. memang cool giler.. sumber

Pada mulanya aku nak buat mentol bentuk lembu cisdel.. tapi macam tak relevan je bentuk dia.. takde tapak.. hohoho so aku tukarkan mata dia jadi mentol je la.. 😀

lampu cisdel

lampu cisdel

Kongsi Artikel

14 Responses to Mentol Lampu yang Cool

  1. yash says:

    wakakkakkaka! siot la ko! memang cisdel! lawak je kalo tetiap kali lembu cisdel ko reka.. aduhai.. :lol_ee:

  2. MrRollies says:

    Nombor 2 dan 4 paling kreatif bagi aku..
    hoho ^_^
    Lembu tu cute >.<

  3. Kreuger says:

    huhuhuh banyak betoi blog topo neh.. hadoi ai.
    sangat le rajin. boleh jadi blogger yang amat berjaya.
    amin~

  4. jan says:

    wah…lawa2 sume…lembu cute ! :)

  5. Amir says:

    menarik ar mentol ni… nice. 😀

  6. rina says:

    haha, mentol yang last tu xada jual eh

  7. iamsura says:

    wow..lampu cisdel :lol_ee:

  8. Mahaqaseh says:

    lampu yg last tu paling besh…. lawak siot…hahahaha :lol_ee:

  9. Alon says:

    siot la lembu bermata lampu tu .. ko buat menatang tu lukis dlu ke ?

  10. rozian says:

    sebenarnyer lembu last tu yg buatkan kitorg ckp cisdel..haha..comel giler.. :lol_ee:

  11. fareast says:

    :vampire_ee: :vampire_ee: :vampire_ee:
    Pocket Light Bulb tu menarik. boleh dibawa dlm pokej je..

  12. Pingback: Mentol Lampu Bulat Yang Cool Dan Kreatif | Jiwa Kacau

  13. Peqaxlol says:

    8) sudah beli pocket light bulb. hahahahaha :snake_ee:

  14. web site says:

    At this time it seems like Movable Type is the best blogging platform out there right now.
    (from what I’ve read) Is that what you’re using on
    your blog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *