Majlis Pengebumian IE6

Published On 06/03/2010 | By cisdel | Menarik

Ramai yang merungut terutamanya pereka laman web kerana Internet Explorer 6 sangat menyusahkan dan sangat mengada-ngada. Banyak usaha dan kempen yang dijalankan untuk menghapuskan Internet Explorer 6 di muka bumi ini. Usaha yang terbaik setakat ini datangnya daripada Aten Design Group yang mengedakan majlis pengebumian IE6 pada 4 Mac 2010 yang lalu. Berikut adalah beberapa gambar menarik semasa majlis itu..

IE6 funeral

IE6 funeral

pengebumian IE6

pengebumian IE6

tiada lagi IE6

tiada lagi IE6

Apa yang lebih menarik lagi, pihak Microsoft siap hantar bunga tanda takziah tu hohoho.

bunga daripada microsoft

bunga daripada microsoft

hoho tulisan teruk giler

hoho tulisan teruk giler

hohoho itulah bunga yang disampaikan oleh Microsoft. Teruk gila tulisan development team mereka kan hohoho? nak tau apa yang dia tulis?

Thanks for the good times IE6, see you all @ MIX when we show a little piece of IE Heaven. The Internet Explorer Team @ Microsoft

Jadi kepada yang masih lagi gunakan IE6, silalah tinggalkan ia dan beralih la kepada browser lain yang lebih kacak.

sumber: ie6funeral.com
sumber: seattlepi
sumber: aten design flickr page

lebih kacak tanpa IE6

lebih kacak tanpa IE6

Kongsi Artikel

32 Responses to Majlis Pengebumian IE6

  1. MrRollies says:

    mmg giler outdate sape guna ie6 =.=

  2. azizuan says:

    akhirnyaa..haha..tp IE6 rasa2 da lama kowt kena tanam..

  3. amoi says:

    TAK LEH BLAH!!!!! πŸ˜€ πŸ˜€

  4. yonna says:

    aku rasa nak rejam je sape guna IE skang ni!! jahanam habis lah blog semua kalau view guna IE

    T___________________T

  5. dr.aku.la says:

    sayonara ie6.
    we had good times but its time for you to go.

  6. Mohd Nasri says:

    IE6 browser 1st ak gune…
    :rolleyes_ee:

  7. Rjuna says:

    IE6 aku masih guna utk bukak websiteΒ² kerajaan, sebab kalau bukak guna browser lain, ia tak mau, kenapa ya :ohoh_ee:

  8. infoperisian says:

    bagaimana pula dengan nasib sepupu internet explorer ni…? si visual explorer…

  9. syin says:

    kat rumah aku, IE dah lama dah dikebumikan…tinggal batu nisan je…tapi aku ingat aku nk cabut la…baru xde amjlis perkenangan………… πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜› πŸ˜›

  10. kisahremaja says:

    Dasat betul la diorang…. sampai cenggitu sekali upacara diorang kan….

  11. Roslan says:

    sengal giler..haha ie 5 pun takde sape2 lagi kebumikan..huhu :embarrassed_ee:

  12. fina fento says:

    RIP ie6 πŸ˜•
    gonna miss you.. πŸ˜• πŸ™ πŸ™‚ :grrr_ee: :shock_ee: aaaahh…apesal takde emotikon nangis??:((

  13. Ayu Firzara says:

    R.i.P

    Gunalah IE8!!!

  14. Omar says:

    nantikan adik diorang kalau tak silap aku tahun depan… IE9..

  15. blinkky says:

    Pelik betul. Ada jugak benda cam ni =)

  16. Eldy says:

    IE8 xde mati kah ? benci IE x kira apa version :snake_ee:

  17. o iye ke? says:

    ie 6(hehehehehe………….dulu masih dalam zaman gelap gua gune yang tu je,sampai la da tension sangat-orang klik bukak ,8 minit seterusnya baru terkeluar-maka aku pun beralih ke opera dan chrome.)

    tah kenapa ari tu ader bukak satu laman tu pakai mozilla,flash tak dapat maen…so terloncat ke ie baru nih-8 kot-…boleh tahan…macam ie biasa tapi klo tak bleh nak tunjuk benda yg ie takleh tunjuk tekan je compability view(so berbaloi-tak perlu install browser lain,shortcut lame dan baru pun masih boleh guna-)

    ruang yang tersimpan boleh diisi ngan benda 200 kali ganda lebih penting….

  18. Iamsura says:

    nice gambar lembu tu…eheheh πŸ˜€

  19. wey..
    iE6 tuh maseh bergune lagi.
    tambah2 bila guna oracle 10g + oracle form builder kat lappie sendiri.
    version lagi tinggi x support.

    huuu mekaseh ie6. isnin nanti kita present yek

    :sick_ee:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *