Majlis Pengebumian IE6

Published On 06/03/2010 | By cisdel | Menarik

Ramai yang merungut terutamanya pereka laman web kerana Internet Explorer 6 sangat menyusahkan dan sangat mengada-ngada. Banyak usaha dan kempen yang dijalankan untuk menghapuskan Internet Explorer 6 di muka bumi ini. Usaha yang terbaik setakat ini datangnya daripada Aten Design Group yang mengedakan majlis pengebumian IE6 pada 4 Mac 2010 yang lalu. Berikut adalah beberapa gambar menarik semasa majlis itu..

IE6 funeral

IE6 funeral

pengebumian IE6

pengebumian IE6

tiada lagi IE6

tiada lagi IE6

Apa yang lebih menarik lagi, pihak Microsoft siap hantar bunga tanda takziah tu hohoho.

bunga daripada microsoft

bunga daripada microsoft

hoho tulisan teruk giler

hoho tulisan teruk giler

hohoho itulah bunga yang disampaikan oleh Microsoft. Teruk gila tulisan development team mereka kan hohoho? nak tau apa yang dia tulis?

Thanks for the good times IE6, see you all @ MIX when we show a little piece of IE Heaven. The Internet Explorer Team @ Microsoft

Jadi kepada yang masih lagi gunakan IE6, silalah tinggalkan ia dan beralih la kepada browser lain yang lebih kacak.

sumber: ie6funeral.com
sumber: seattlepi
sumber: aten design flickr page

lebih kacak tanpa IE6

lebih kacak tanpa IE6

Kongsi Artikel

32 Responses to Majlis Pengebumian IE6

  1. Satelitku says:

    Stop IE6 huhuhu :tongue_laugh_ee:

  2. Amir says:

    memang patut dikebumikan. LOL.
    aku xtahu kenape, uni aku ni still guna IE. come on la, gn la mozilla… geram aku. IE lembap gile, dahla Facebook dia slow kan kalo student akses..

  3. Alon says:

    haha..siot cisdel pon sambut gak hari pengebumian ie6 …

  4. aizuddin says:

    bila la dyorg nak semaju ff..huhu :grin2_ee:

  5. sasa says:

    Bye2.. :snake_ee:

  6. sha-na.szied says:

    huhuh aku gune Firefox n Opera jer
    sian IE ak wat cm x nmpk jer..
    tp tu la yg first sume org gune kan22..?
    tp ade shbat aku ni byk kali aku suh buang IE dlm hidop die…dia x nk.. die kate bes.. huhu, mampu die tahan.. hek3..

  7. Azrin Aziz says:

    sapa masih guna ie6 ketinggalan zaman tol

  8. Fikri Adhiey says:

    aku guna Mozilla Firefox jer…sbb time bukak facebook, x der la seslow and selembab IE tu….masa aku guna IE untuk buka facebook…..tu dia, punyala slow….nasib baik la aq ni penyabar kalau tidak arwah dah laptop aku nie…Anti-IE….aku akan update Mozilla Firefox…kalau ada new

Leave a Reply to Fikri Adhiey Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *