Ice Cube yang Sangat Cool

Published On 01/03/2010 | By cisdel | Menarik

Kepada yang tidak tahu, ice cube itu adalah ketulan ais yang digunakan untuk menyejukkan minuman terutamanya pada musim panas sekarang ni.. Biasanya ia berbentuk cube.. hohoho nama pon ice cube. Berikut adalah beberapa bentuk ice cube yang sangat cool dan tak sampai hati nak tengok dia cair..

1) Brain Freeze

this is your brain on ice

this is your brain on ice

Sesuai dengan namanya, ia pasti akan membuatkan otak anda beku… dengan bentuk otaknya yang cool. sumber

2) Cold Blooded

add some bite to your baverage

add some bite to your baverage

Mahukan sesuatu yang boleh menambahkan gigitan berbisa pada minuman anda? hahaha ayat yang sangat pelik tapi ice cube ini sangat cool terutama kalau letak dalam air sirap. sumber

3) Cool Beans

coffee ice makes a cooler brew

coffee ice makes a cooler brew

Gemarkan kopi ais? Tapi tak suka kalau air tu jadi tawar sebab ais dia cair? Hohoho apa kata kalau buat ais dengan air kopi :D. sumber

4) Ice Invaders

a close encounter of the frozen kind

a close encounter of the frozen kind

Gemarkan makhluk asing? Apa kata jika anda membiarkan makhluk asing menjajah minuman anda dengan Ice Invaders hohoho. sumber

5) Fossiliced

ice for any age

ice for any age

Jangan biarkan dinosaur purba kala mnakutkan anda, biar mereka menyejukkan minuman anda. sumber

6) Gin & Tionic

sink one in your drink

sink one in your drink

Ice cube berbentuk kapal Titanic dan iceberg yang memang cool. Aku tak pasti apa itu gin, tapi rasanya macam nak kasik air tu jadi berkarbonat.. sumber

7) BoneChillers

a chilling ice cube tray

a chilling ice cube tray

ice cube ini pasti mampu menyejukkan minuman anda sampai ke tulang. sumber

8) Citrus Sippers

a refreshing straw and ice-cube combo

a refreshing straw and ice-cube combo

Kombo ice cube dengan straw yang cool pasti dapat menyejukkan minuman anda dengan penuh gaya hahaha. sumber

9) Ice Princess

magic in your glass

magic in your glass

Khas untuk sang puteri yang mewarnai kisah dongeng yang penuh mistik dan magik hohoho. sumber

10) Cool Jazz

freeze, stir and chill

freeze, stir and chill

Sesuai untuk rockstar yang tak boleh berenggang dengan gitar mereka. sumber

11) Cool Jewels

the dazzling diamond ice cube tray

the dazzling diamond ice cube tray

Mahukan minuman anda kelihatan mewah? Sila gunakan ice cube yang berbentuk berlian ini. Dan tidak perlu risau kerana harganya tidak semahal iPhone di post sebelum ini. sumber

lembu cisdel versi ais

Kongsi Artikel

15 Responses to Ice Cube yang Sangat Cool

  1. TMUkmkd says:

    heh kretip ko..
    weh aku dah try melukis gak 😀

  2. shafiq says:

    kretip gila :) ada tak jual kat malaysia ni 😛

  3. pjan says:

    hahaha design cisdel tadak ka…nak bagi jadi kaler2 tuh letak apa..waterkaler leh ka

  4. Mr.Bintang says:

    waaa.. bestnye…

    yg jewel sure ais tu mahal.. ekekeke..

    yg berbentuk cisdel ade x? 😛

  5. muni says:

    finally ko wat blog yg menarik!
    tahniah!=)

  6. mohdisa says:

    hoho…mcm2 bentuk ye ada…:P

  7. fina fento says:

    dah masuk malaysia ke belum ni :embarrassed_ee:

  8. Iamsura says:

    cisdel ice cube mmg cantik..hohoho 😀

  9. yash says:

    ha3 cool gilerr!! yg bentuk otak ngn gigi tuh mcm x selera jek letak lam air.. ho3
    bentuk gitar sukkeee!!! sempoi! :snake_ee:

  10. EV says:

    lawa..da ade jual ke lom eh..tingin nak beli

  11. eiyda says:

    bentuk lembu kesejukn pon best..hhaha

  12. hanani says:

    wah, macam-macam ice cube ada..baru tau.. thanx yer bagi info ni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *