iPhone yang Paling Mahal di Dunia

Published On 28/02/2010 | By cisdel | Gajet & Teknologi

iPhone kini sudah menjadi kegilaan ramai rakyat Malaysia. Walaupun harganya yang agak mahal tetapi masih lagi mampu dimiliki oleh ramai anak muda masa kini. Harga yang mahal itu mungkin agak berbaloi kerana fungsinya sangat mantap. Berikut adalah beberapa koleksi iPhone yang paling mahal di dunia dan agak mustahil untuk dimiliki :D…

1) Stuart Hughes’ Crafted iPhone

Stuart Hughes' Crafted iPhone

Stuart Hughes's Crafted iPhone

iPhone ini dihiasi dengan 53 VVS1 diamonds dibahagian logo apple di belakangnya dan juga badan yang menggunakan emas tulen yang mengambil masa berbulan-bulan untuk dibentuk menjadi iPhone. Harganya? hanya £22,995 ataulebih kurang 34 000 USD  hehehe (RM 119 308.217

sumber: pricy-spicy.com

2) Peter Aloisson’s iPhone Princess Plus

Peter Aloisson's iPhone Princess Plus

Peter Aloisson's iPhone Princess Plus

iPhone ini ditatahkan dengan berlian 17.75 carat di sekelilingnya dan harganya hanya $176,400 USD bersamaan RM 600 236.828

sumber: iphonefootprint

3) Amosu Ultimo Diamond

Amosu Ultimo Diamond

Amosu Ultimo Diamond

iPhone yang ditatah berlian disekeliling nya dan sebahagian bahagian belakang ini berharga $177,300 USD bersamaan dengan RM 603 299.261 (lagi mahal dari harga rumah aku kot =.=’)

sumber: stylefrizz

4) Peter Aloisson’s Kings Button iPhone

Peter Aloisson’s Kings Button iPhone

Peter Aloisson’s Kings Button iPhone

iPhone ini dibuat dengan emas kuning 18 carat dan diserikan lagi dengan 138 biji berlian disekelilingnya dan yang paling utama adalah 6.6 carat berlian yang digunakan untuk main button iPhone. Harganya hanya 2.5juta USD atau RM 8.7 juta hohoho

sumber: walyou

5) Goldstriker iPhone 3GS Supreme

Goldstriker iPhone 3GS Supreme

Goldstriker iPhone 3GS Supreme

hohoh iPhone yang paling menakutkan sekali.. Dibina dengan 271 grams of solid 22k gold, tak cukup dengan itu ditambah pula dengan 53 biji 1 carat diamond disekelilingnya. Dan untuk menambah serinya lagi, diletakkan berlian 7.1 carat di main button iPhone itu. Tidak cukup dengan itu, ia juga didatangkan dengan kotak yang terbina daripada bongkah granite dan sports Kashmir gold serta lining luaran yang dibuat daripada Nubuck top grain leather. Hehehe harganya? murah sahaja hanya $3.2 USD.. 3.2 juta USD atau bersamaan RM 10.88 juta (erk.. aku makan seumur hidup pon boleh ni..)

sumber: dvice.com

iPhone versi cisdel.com

iPhone versi cisdel.com

Kongsi Artikel

22 Responses to iPhone yang Paling Mahal di Dunia

  1. Zephyr says:

    membazir betul

  2. MrRollies says:

    aha..
    comel la lembu tu >.<

  3. zaradgreat says:

    yang no 3 nampak simple
    suka

    tapi mak uih
    harga dia
    tambah bling2 kat pasar malam dah nak dekat sama kot design dia.
    huhuhu 😀

  4. sickchild72 says:

    ahaha aku suke sume. tapi harga dye. pergh. haha aku pakai iphone gak. wakakka

  5. Luth Textile says:

    topo, kalau ada iphone murah2 kasi tau aku ok. kot la ada orang jual timbang kilo ataupun jual lelong ke.. hehehe

  6. Ramdzi says:

    kalau 3310 letak berlian pun jadi mahal cam iphone ni.. haha.. :tongue_laugh_ee: :lol_ee:

  7. aizuddin says:

    nak beli iphone cisdel la..mura x?hehe

    • admin says:

      iPhone 1 rm 2.5k + lembu sekor RM 3k.. so RM5.5k la.. tu belum kira caj nak masukkan iPhone dalam lembu tu lagi.. :smirk2_ee:

  8. azizan4444 says:

    pergh harga…meleleh air liur tgk iphone nih

  9. shafiq says:

    dapat iphone biasa pon jadi la..
    iphone sgt smooth :)

  10. misscomot says:

    phone cisdel tuh comel betul! :tongue_wink_ee:

  11. hilmi says:

    iPhone yg last skali tu cantik dowh~ nak beli2! brape rege :tongue_laugh_ee:

  12. Amir says:

    iphone aku biasa je. xde berlian2 nya. Habuk2 ada la. Haha.

  13. MC says:

    nice phone…
    but the price r too xpensive..

  14. Maey says:

    membazir tul.kang kena rompak terbang berjuta tu.iphone nyer pasai nyawa pon bahaya.
    erkkk…lupa..mmg sume nyer hebat2..(nak satu :shuteye_ee: )

  15. lina says:

    apa guna depa wat mende alah ni?? nanaty phone baru n lebih canggih masuk, phone lama tu nak buat apa?? adoi.. membazir

  16. Pingback: iPhone 4S Paling Mahal di Dunia Berharga RM 29.5 Juta | cisdel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *